Reklama
reklama

Rozhovory

Mark Kristián Hochman, mladý herec, který zaujme svou proměnlivostí ať již na divadelní scéně či na televizní obrazovce. Přestože mu bude v prosinci teprve třicet let, má za sebou již řadu výrazných úspěchů.
Stáří: 3 týdny 1 den
Před dvěma lety herec a muzikant Igor Orozovič odstartoval svoji sólovou hudební dráhu. Jeho vy-stoupení se od té doby těší velkému zájmu napříč Českem i Moravou a posluchači oceňují Igorovy osobité autorské písně kombinující prvky šansonu, popu i jiných žánrů.
Vzhledem k tomu, že Petrovi Spálenému už vyšla řádka nejrůznějších výběrů, tato kompilace k jeho kulatému životnímu jubileu (narozen v Praze 22. 3. 1944) si dala za cíl donekonečna neopakovat nahrávky, které jsou k mání prakticky na všech dosavadních výběrech.
Lenka Filipová je jednou z nejznámějších a nejúspěšnějších českých zpěvaček, která se proslavila svým osobitým stylem a již jako hodně mladá dívka se zamilovala do francouzské hudby.
Nyní vychází audiokniha memoárů Hana Zagorová … Dřív než to zapomenu, která přináší poutavý životní příběh jedné z nejznámějších a nejúspěšnějších našich zpěvaček.
Radůza v roce svého kulatého životního jubilea se rozhodla bilancovat a vydala dvojalbum nazvané Bylo nebylo, které obsahuje výběr nejúspěšnějších písní, jež složila v průběhu dosavadních třiceti let své hudební dráhy, kdy vydala třináct sólových alb, dvě koncertní DVD, jeden soundtrack, tři audiokn
Původně mělo vzniknout vánoční album. Když ale operní pěvec Štefan Margita zazpíval loni v červnu na Poctě Karlu Gottovi lidovou písničku Išel Macek do Malacek a ta měla u publika nebývalý úspěch, plány byly změněny.
Nositel slavného hudebního příjmení Vojta Nedvěd slaví letos třicet let na hudební scéně a vydává nové album Maluju na nebe. To přichází na svět po dlouhých osmi letech od předchozího počinu Zrnka. Ostatně sólová diskografie Vojty není nijak rozsáhlá, aktuální album je teprve třetí v pořadí.
Igor Orozovič je autorem uhrančivě hořkosladkého duetu, který je plný vzpomínek, lásky, naděje, ale i otázek. Pop-šansonově laděnou píseň Je to dávno nazpíval s Anetou Langerouvou. Na vzniku nahrávky spolupracovali s producentem Igorem Ocheposkym.
Na den přesně po šesti letech od vydání poslední řadovky Divokýho Billa Tsunami spatřil světlo světa Bazilišek! Nejedná se však o proslulého mytického tvora, nýbrž o sestavu dvanácti nových pecek, které představují populární úvalskou formaci v roce oslav čtvrtstoletí úspěšné existence.
Daniel Matejča hraje na housle od čtyř let. Základy získal u své matky, rovněž houslistky, od sedmi let se vzdělává pod vedením profesora Ivana Štrause, u něhož od podzimu zahájil druhý ročník studia na hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze. Na kontě má řadu soutěžních trofejí.
Zdeněk Svěrák vystudoval na pedagogické fakultě obor český jazyk a literatura, kantořině se poté věnoval tři roky na Žatecku. Později působil v Československém rozhlase i jako scenárista Filmových studií Barrandov. Jeho stopu najdeme v mnoha odvětvích umělecké činnosti.
Letos 7. března si připomeneme pětaosmdesáté výročí narození jedinečného hudebníka a skladatele Petra Skoumala. Supraphon vydal k této příležitosti již 24. února výběrovou kompilaci jeho originální tvorby pro děti, která se jmenuje podle jedné z jeho nezapomenutelných písniček Pět myšů.
Ellaboration je název nového alba zpěvačky Dashy a smyčcového Epoque Quartetu, který vydali u Supraphonu před Vánoci. Jeho základ tvoří písně z repertoáru americké jazzové zpěvačky Elly Fitzgerald, které protagonisté rozvedli, tedy elaborovali, do nových poloh a nuancí.
Jeden divadelní zážitek na střední škole Ivanu Luptákovi definitivně změnil život, a to když navštívil představení Richarda III. v kladenském divadle. Od toho okamžiku věděl, jakým směrem se chce vydat a s pevným odhodláním šel za svou vizí stát se hercem.
Známý herec, hudebník a v neposlední řadě moderátor Aleš Háma načetl nyní několika generacemi oblíbenou knihu legendárního komika a satirika Miloslava Šimka Putování s oslem… Jak nahrávka vznikala prozradil v našem rozhovoru.