Reklama
reklama

Zpravodajství

Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci dostali do poloviny. První sportovní utkání se tu odehrají příští rok na jaře.
Stáří: 3 hodiny 56 sek
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun, pokud s nimi bude spokojen, umožňuje mu rámcová dohoda nakoupit za stejnou cenu dalších deset kusů.
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do veřejného prostranství a nehyzdí okolí.
Jezdíte po Brně na kole? Zajímá vás rozvoj tras, stezek a všeho, co se městské cyklistiky týká? Odpověděli jste alespoň jednou ano? Tak přesně pro vás je tu Brněnský cyklomejdan! Koná se už tento pátek 19. července od 17 hodin na nádvoří Staré radnice.
Rezidentní parkování se rozšíří o další lokalitu. Modré zóny nově budou platit v oblasti 10-02 Oblá. Nová oblast spadá do návštěvnické zóny C.
Ptačí oblast Střední nádrže Vodního díla Nové Mlýny má nové obyvatele. Trojice buvolů domácích tu pomůže s udržováním pestré mozaiky mokřadní vegetace. Odborníci z Masarykovy univerzity je do lokality vypustili druhou červencovou středu.
Na jižní Moravě je zájem především po pracovnících v průmyslových a stavebních profesích, vysokoškolsky vzdělaných odbornících v technických oborech a profesích v odvětvích obchodu, pohostinství nebo v cestovním ruchu. Vyplývá to z údajů Úřadu práce ČR v Brně.
Zpříjemnit lidem alespoň částečně pobyt v centru města, kde teploty aktuálně překračují hranici 30 stupňů Celsia, se rozhodla městská část Brno-střed. Na Zelný trh nainstalovala mlžítko a historickým jádrem projíždí kropicí vůz, který ochlazuje rozpálené ulice.
Vysoké teploty, kontakt s vodou, skupinové akce ale i ztížená hygiena. Léto zkrátka přispívá k šíření infekcí – ty oční nevyjímaje. Oční lékaři Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně v posledních měsících u pacientů evidují vyšší výskyt zánětů spojivek i infekcí v oblasti víček.
Velké novinky se chystají v Měnínské bráně na Orlí ulici. Jediná dochovaná městská brána projde řadou oprav, při nichž vznikne interaktivní expozice o historii Brna. Ta se zaměří hlavně na období obléhání Švédy. Rekonstrukce má začít letos v říjnu, aby bylo vše kompletní do roku 2026.
Zásadní změnou pro všechny brněnské stavbaře, projektanty či architekty bude začátek fungování centrálního stavebního úřadu. Ten vznikl sloučením všech stavebních úřadů městských částí. Klientům se otevřel v pondělí 1. července od 8 hodin.
Brněnskou síť podzemních kontejnerů začal obsluhovat první popelářský vůz s integrovaným výklopným hydraulickým ramenem. Pro odpadovou společnost SAKO Brno to znamená nejméně trojnásobnou úsporu času i pohonných hmot.
Tam kde nebyly, budou, tam kde byly, budou, ale nové. Dopravní podnik města Brna na 19 zastávek přidá informační panely pro cestující. Na 28 dalších zastávkách vymění staré panely za nové. Celkem se jedná o nových 84 panelů.
V minulém týdnu se na hřišti ZŠ Pavlovská v Kohoutovicích konaly již 11. brněnské sportovní hry seniorů. Letošní ročník byl výjimečný tím, že poprvé brněnské kolo spolupořádala městská část Brno-Kohoutovice, a to pod záštitou místostarosty Michala Veličky.
Červen končí a školákům začíná dvouměsíční volno. Spolu s ním přichází i nespočet možností, jak mohou prázdninový čas v Brně strávit. Získejte výhody za pěkné vysvědčení na hvězdárně či v zoo, vyzkoušejte si různé sporty na přehradě nebo omrkněte, co promítají letní kina.
Opilý muž svlečený na ostrůvku před hlavním nádražím z nešťastné lásky, podroušená dvojice oddávající se důvěrnostem v parku před Mahenovým divadlem nebo psychofarmaka zapíjející žena ohrožující rodinu i bývalého partnera.