Reklama
reklama

Dům a zahrada

Na českém realitním trhu se objevil nový šmejdský fenomén. Vykupování podílů na nemovitostech se snahou o ovládnutí nemovitosti celé pomocí nekalých praktik a jejich rychlé přeprodání, takzvané flipování.
Stáří: 1 měsíc 1 den
S benzínem s označením E10 se od letošního ledna budeme postupně setkávat na všech čerpacích stanicích. Je potřeba tedy zapomenout na staré návyky a naučit se nová paliva správně používat i u zahradní techniky.
Letní měsíce s sebou přinášejí nejen sluneční paprsky a horké počasí, ale také vyšší nároky na údržbu zelených ploch. V kontextu městských parků a ulic se často objevuje otázka, zda v létě sekat trávník nebo ho nechat volně růst. Nic ale není jednostranné, i toto závisí na několika faktorech.
Přáním každého z nás je cítit se ve svém domově příjemně, mít v něm pocit bezpečí a ideální klima k odpočinku. Myslet bychom proto měli nejen na vybavení interiérů odpovídající našemu vkusu, ale bezesporu i na kvalitní stínící techniku.
Designový prvek, který zajistí nejen bezpečí, ale i úsporu? Řeč je o kvalitní stínící technice. Ta totiž patří k moderním částem vybavení našich domácností, který nejen doplňuje interiér, ale je především funkční.
Jako vše kolem nás i design dětského nábytku podléhá moderním trendům. Dětský pokoj by měl splňovat několik základních věcí.
Cítit se ve svém domově příjemně, mít v něm to ideální klima a pocit bezpečí. To jsou základní požadavky na to, aby se mohlo známé rčení můj dům, můj hrad, stát skutečností.
Průměrná cena za metr čtvereční bytu v brněnských novostavbách poprvé v historii přesáhla 80 tisíc korun. Na nový šedesátimetrový byt teď musí zájemci našetřit průměrně 4,86 milionu korun, stoupají ale i ceny starších bytů. Ceny rostou, protože se stále staví velmi málo.
Zajistit si bydlení, které odpovídá našimpředstavám i potřebám, je mnohdy těžší, než se na první pohled může zdát. Zvláště postaví-li se snu o kvalitním domově do cesty pronajímatel bytu, který neustále zvedá částky za jeho užívání. Jak se bránit?
Bydlet bez elektřiny a plynu? Lze si to představit jen stěží. Výši toho, jak stanovit jednotlivým domácnostem zálohy, určuje sice zákon, může se však stát, že dodavatel energií nestanoví částky správně. Jaká výše a počet záloh jsou v pořádku?
Do své třetí a poslední vlny vstupují v letošním roce oblíbené kotlíkové dotace. Ministerstvo životního prostředí v jejich rámci rozdělí mezi kraje 3,125 miliardy korun a umožní tak desítkám tisíc domácností přejít na nový ekologický zdroj vytápění.