Reklama
reklama

Life

Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování a konzumace letních klasik jako jsou špekáčky či langoše.
Stáří: 5 dnů 1 hodina
Stále více českých domácností řeší horké letní teploty pořízením klimatizace. Jedná se o často nejefektivnější řešení, ale může také znamenat významný nárůst spotřeby elektřiny.
Představovat Chorvatsko a jeho krásy Čechům je asi zbytečné. Pokud se tam chystáte v následujících týdnech, dejte si pozor na několik věcí. Doklady a zelenou kartu je nutné mít fyzicky. Alkohol za volantem je povolen do 0,5 promile. Ale pozor, to platí jenom, pokud je vám více než 24 let.
Mark Kristián Hochman, mladý herec, který zaujme svou proměnlivostí ať již na divadelní scéně či na televizní obrazovce. Přestože mu bude v prosinci teprve třicet let, má za sebou již řadu výrazných úspěchů.
Léto je tu v plné síle a s ním i nástup dovolených. Jak se termíny dovolených nejčastěji určují? A jak firmy zajišťují hladké fungování, i když je velká část zaměstnanců mimo pracovní proces?
Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku.
Již několik let mohou táboroví instruktoři, vedoucí či zdravotníci dostávat v práci kromě dvou týdnů neplaceného volna také týden volna placeného. I když náhradu mzdy dostanou od zaměstnavatele, plátcem je stát, který částku zpětně refunduje. Jaké jsou podmínky pro její získání?
Na českém realitním trhu se objevil nový šmejdský fenomén. Vykupování podílů na nemovitostech se snahou o ovládnutí nemovitosti celé pomocí nekalých praktik a jejich rychlé přeprodání, takzvané flipování.
Mnozí studenti a studentky středních a vysokých škol si potřebují přes léto přivydělat. Hledání té správné brigády si však není třeba nechávat na poslední chvíli, koncem června či začátkem července už může být pozdě.
Výskyt vysokého krevního tlaku u obyvatel České republiky je stále velmi vysoký. Přitom hypertenze způsobuje řadu nebezpečných onemocnění kardiovaskulární soustavy. Studie provedená na vzorku celé populace prokázala vysoký krevní tlak u poloviny mužů ve věku mezi 35 a 45 lety.
Letní měsíce patří především dovoleným, aktivnímu odpočinku a relaxu. Chcete-li spojit příjemné s užitečným, a kromě příjemně stráveného času ozdravit své tělo i mysl, vydejte se do Hotelu Lázně Kostelec u Zlína.
Před dvěma lety herec a muzikant Igor Orozovič odstartoval svoji sólovou hudební dráhu. Jeho vy-stoupení se od té doby těší velkému zájmu napříč Českem i Moravou a posluchači oceňují Igorovy osobité autorské písně kombinující prvky šansonu, popu i jiných žánrů.
Jaro je tu a s ním naplno i začátek cyklistické sezóny. Pokud nefandíte jízdě po rušných brněnských silnicích nebo již naopak znáte všechny cesty v okolí i po slepu, nemusíte zoufat. Stačí i s kolem sednout třeba na vlak a vyrazit.
Vysokým krevním tlakem trpí velká část naší populace. Kromě vážných zdravotních rizik v podobě možného infarktu myokardu či mrtvice může tato diagnóza způsobit i další potíže, a to například snížení kvality sexuálního života.
Vzhledem k tomu, že Petrovi Spálenému už vyšla řádka nejrůznějších výběrů, tato kompilace k jeho kulatému životnímu jubileu (narozen v Praze 22. 3. 1944) si dala za cíl donekonečna neopakovat nahrávky, které jsou k mání prakticky na všech dosavadních výběrech.
Pověstná dvojka červeného denně člověku život neprodlouží, jakkoli tomu, zvláště na jihu Moravy, lidé věří. Podle kardiologů to potvrzuje řada studií. Dlouhodobé nadměrné pití naopak může srdce vážně poškodit. Tzv.