Reklama
reklama

Zdraví

Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování a konzumace letních klasik jako jsou špekáčky či langoše.
Stáří: 5 dnů 22 hodiny
Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku.
Výskyt vysokého krevního tlaku u obyvatel České republiky je stále velmi vysoký. Přitom hypertenze způsobuje řadu nebezpečných onemocnění kardiovaskulární soustavy. Studie provedená na vzorku celé populace prokázala vysoký krevní tlak u poloviny mužů ve věku mezi 35 a 45 lety.
Letní měsíce patří především dovoleným, aktivnímu odpočinku a relaxu. Chcete-li spojit příjemné s užitečným, a kromě příjemně stráveného času ozdravit své tělo i mysl, vydejte se do Hotelu Lázně Kostelec u Zlína.
Jaro je tu a s ním naplno i začátek cyklistické sezóny. Pokud nefandíte jízdě po rušných brněnských silnicích nebo již naopak znáte všechny cesty v okolí i po slepu, nemusíte zoufat. Stačí i s kolem sednout třeba na vlak a vyrazit.
Vysokým krevním tlakem trpí velká část naší populace. Kromě vážných zdravotních rizik v podobě možného infarktu myokardu či mrtvice může tato diagnóza způsobit i další potíže, a to například snížení kvality sexuálního života.
Pověstná dvojka červeného denně člověku život neprodlouží, jakkoli tomu, zvláště na jihu Moravy, lidé věří. Podle kardiologů to potvrzuje řada studií. Dlouhodobé nadměrné pití naopak může srdce vážně poškodit. Tzv.
Kýlní chirurgie Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně využívá nejmodernější světové metody a technologie, které pacientům přináší nejen rychlejší rekonvalescenci a menší bolesti, ale také snižují riziko nežádoucích komplikací.
Cévní mozková příhoda neboli laicky mrtvice je problém, který se týká především starších lidí, nicméně až 15 % pacientů je ve věku 15-49 let. Trvalé následky u mladších pacientů s sebou nesou velké zdravotní, sociální i psychické zatížení samotných pacientů a jejich rodin.
Zima je obdobím četnějšího saunování, které máme v České republice ve velké oblibě. Je sauna vhodná i pro ty, kteří mají problémy s vysokým tlakem, cholesterolem či dalšími kardiovaskulárními problémy?
Vánoce jsou neodmyslitelně spojeny s dobrým jídlem. Všudypřítomné pokušení ne vždy dělá radost – řada lidí se svátků obává právě kvůli hojnosti a možného příbytku hmotnosti s ní spojeného. Nutriční specialistky Fakultní nemocnice u sv.
Chůze v minimalistické obuvi posiluje chodidla stejně jako dvouměsíční cvičební program. Širší prostor pro nohy, ohebná podrážka a stejná výška podrážky vpředu i vzadu (tzv. zero drop) minimalistické obuvi mohou být cestou k silnější noze, říká výzkum Dr. Sarah Ridge z Brigham University.
Velikosti spodního prádla Čechů se rok od roku mírně zvětšují, potvrzují to výsledky statistik společnosti Trenýrkárna.cz.
Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně působí tři odborní maséři, kteří zájemcům nabízí prevenci i úlevu – nejčastěji v oblasti zad a krční páteře.
Léto s sebou přináší bohatý výběr zeleniny a ovoce, ale také menší pocit hladu a nástrahy v podobě nepravidelného stravovacího režimu, pozdně večerního grilování a litrů vychlazených kalorických nápojů.
Chystáte se na letní výlet či dovolenou v horách? Vyvarujte se chyb, které dělají nejen začátečníci, ale často i ti, kteří na horách nejsou zdaleka poprvé. Nemají dostatek pokory a potenciální rizika berou na lehkou váhu.