Reklama
reklama

IGOR OROZOVIČ & ANETA LANGEROVÁ: JE TO DÁVNO

Igor Orozovič je autorem uhrančivě hořkosladkého duetu, který je plný vzpomínek, lásky, naděje, ale i otázek. Pop-šansonově laděnou píseň Je to dávno nazpíval s Anetou Langerouvou. Na vzniku nahrávky spolupracovali s producentem Igorem Ocheposkym. Singl teď začátkem června vyšel spolu s působivým videoklipem, který vznikal v produkci Viléma Postráneckého z Charlie Papa production v režii Veroniky Jelšíkové. Talentovaný herec, zpěvák a skladatel s kapelou Igor Orozovič & Co vystupuje s úspěšným programem Když chlap svléká tmu a přednedávnem s ním již podruhé koncertoval v Brně.

Videoklip, který vznikl k duetu Igora Orozoviče s Anetou Langerovou Je to dávno vtáhne diváka do mozaiky výjevů, které rozvibrují jak jeho fantazii, tak emoce. Jsou to střípky vzpomínek nebo příběhů? Kdo je tajemný pán s pizzou? Kdo píše vzkaz babičce v růžovém svetru? Kdo na koho vzpomíná? Kdo má koho rád? Podobně jako není potřeba vykládat smysl básní, nechtějí tvůrci dovysvětlovat vizualizaci písně. V hlavách diváků tak může vzniknout tisíc dalších příběhů a vyrojit se tisíce vzpomínek. V klipu se objevují nejen hlavní protagonisté Igor Orozovič a Aneta Langerová, ale také tanečníci souboru Dekkadancers, herci Rostislav Novák starší, Jakub Albrecht a mnoho dalších.

Aneta Langerová k novému singlu uvedla: „Igor mě oslovil, jestli bych s ním nazpívala duet, poslal mi píseň a mně se ten nápad líbil. Nahrávání byla zábava, byl to dialog stejně tak, jako je tomu v písni. Líbí se mi Igorovo přemýšlení nad hudbou jako nad živou bytostí.”

Měl jsem pro tenhle duet jasnou představu velmi křehkého jemného zpěvu  a byl jsem zvědavý,  jak k tomu Aneta přistoupí. Při nahrávání jsme společně hledali nejupřímnější výraz. Byla to skutečná tvorba. I když je to zdánlivě pár slov, tak právě proto musí být správně usazena,” sdělil k nové nahrávce Igor Orozovič.

Igor Orozovič & Co již rok koncertují s programem Když chlap svléká tmu. V současné době pod názvem Je jedno místo připravili jeho novou podobu, kterou v premiéře představili v rámci květnového vystoupení v ostravském Divadle MÍR a nabídnou ho v sobotu 29. července 2023 publiku na letní scéně  pražského Studia DVA Vyšehrad. „Koncert na Vyšehradě proběhne v plné palbě všech našich nástrojů a k tomu budou do rytmu cvrkat cvrčci! A až budu zpívat Hvězdy, tak třeba i nějakou přes světelný smog zahlédneme! Bude to krása,” míní s úsměvem Orozovič.

Před tím ještě v červnu a červenci vystoupí se svým reportérem v doprovodném programu v Zahradách festivalu Smetanova Litomyšl a v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Igor Orozovič se také objeví v divadelní části festivalu Colours of Ostrava v muzikálu Lazarus, jenž je posledním dílem Davida Bowieho. Na Colours of Ostrava také přijal pozvání s Cabaretem Calembour, který před patnácti lety spoluzaložil a pro nějž skládá písničky. V přípravách je podzimní turné, které opět vyvrcholí vánočním koncertem.

© foto Martin Kubica

Igor Orozovič – člen činohry Národního divadla - kromě sólové hudební dráhy se dál naplno věnuje divadelnímu a filmovému herectví. Na své domovské scéně Národního divadla se nyní objevuje v novém nastudování Čapkova Hordubala a Stroupežnického klasiky Naši furianti. Na scéně Divadla Ungelt spolu s Markem Němcem a Veronikou Khek Kubařovou odpremiéroval komorní psychologické drama Simona Graye Brácha. V televizi je možné Igora čerstvě vidět v kriminální sérii Půlnoční zpověď, filmech Řekni to psem, Za vším hledej ženu a do budoucna i v připravovaných nových dílech seriálu Polda. S legendárním režisérem Jiřím Svobodou letos natočil thriller Cesta do tmy.

Autor: 
Vladan Drvota
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře