Reklama
reklama

Známé osobnosti k nepoznání na výstavě fotografií z charitativního kalendáře Proměny 2023

Foyer Divadla Bolka Polívky v Brně ozdobí, jako již tradičně na sklonku roku, fotografie z nového charitativního kalendáře Nadace Archa Chantal – PROMĚNY 2023. Vernisáž se koná v úterý 29. listopadu od 16 hodin a zahájí ji Chantal Poullain a Bolek Polívka. Kalendář pokřtí Martin Hofmann spolu s přednostou Psychiatrické kliniky LF MU a FN Brno prof. MUDr. Tomášem Kašpárkem.

Nadace Archa Chantal už třicet let pomáhá zpříjemnit dětským pacientům pobyt v nemocnicích a za dobu své existence rozdělila přes 60 milionů korun. Oslavou tohoto úctyhodného výročí je speciální edice charitativního kalendáře Proměny 2023, který je kombinací předcházejících třinácti vydání.

Na jeho stránkách najdete vydařené proměny z let minulých doplněné o nikdy nezveřejněné fotografie z příprav a ze zákulisí focení. Objeví se na nich například Květa Fialová jako Albert Einstein, Lucie Bílá jako Charlie Chaplin nebo Chantal Poullain jako královna z pohádky Maleficent. Autorem všech fotografií je renomovaný fotograf Petr Kurečka. Kalendář Proměny každoročně přináší směs zajímavých, mnohotematických a překvapivých proměn slavných českých a slovenských osobností.

Proměny byly několikrát oceněny v prestižní soutěži jako Kalendář roku a staly se úspěšným charitativním projektem. Kalendář je dostupný tradičně ve dvou velikostech: klasická velikost 33 x 33 cm za 400 Kč a limitovaná edice XXL o rozměrech 64 x 64 cm za 1 000 Kč. Lze jej objednat na webu www.kalendarpromeny.cz.

Výtěžek z prodeje kalendáře putuje Nadaci Archa Chantal. Cíl využití je jasný: Proměnit neutěšená prostředí dětských zdravotnických zařízení v útulná a přívětivá místa tak, aby se malí pacienti lépe vyrovnali s pobytem v nemocnici, zbavili se stresu a překonali odloučení od rodičů.

Zdroj: Divadlo Bolka Polívky

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do...
19.07.2024 - 10:34
Komentáře