Reklama
reklama

Sezóna letních kin začíná. Hrát se bude v centru, na přehradě, na hradě i ve vile

Sledovat filmové novinky i kultovky na velkém plátně pod širým nebem je součástí brněnského letního koloritu. Hraje se na řadě míst, stačí si jen vybrat, které vám vyhovuje nejvíc a kde dávají váš oblíbený film.

Denně se bude hrát na nádvoří úřadu městské části Brno-střed. Program začíná v pátek 28. června koncertem kapely VDYD a od 21:30 českou komedií Trhák. V sobotu 29. června na diváky čeká romantické drama Věčný svit neposkvrněné mysli. Následně si můžete vybrat z programu na webu www.kinobude.cz.

Letní kino se vrací i na hrad Špilberk, kde se bude od 2. července promítat několikrát v týdnu. Dramaturgie sází na komedie, filmy pro celou rodinu nebo slavná dramata. Více na www.letnikinospilberk.cz.

Kino Art bude mít letos svou letní scénu v zahradě slavné vily na ulici Drobného. „V Löw-Beer budeme hrát každý pátek, v červenci od 21:30 a v srpnu od 21:00. Jedinou výjimkou je, že zahajovací projekce bude v sobotu 29. června. Budeme hrát nejlepší filmy uplynulého roku jako např. Barbie, ale také artové novinky či kultovní klasiky, třeba Noc na Karlštejně,“ zmiňuje Barbora Suchyňová z Kino Art.  Více najdete na stránkách www.kinoart.cz.

Scalní letňák se letos vrací na dvě místa. Tím prvním je Místodržitelský palác na Moravském náměstí. Ve spolupráci s Moravskou galerií zde budou od 2. července probíhat projekce třikrát týdně – každé úterý, čtvrtek a sobotu. Součástí programu bude i přehlídka filmů s Marlonem Brandem.  

Další letní scénu kina Scala najdete na zadní terase Janáčkova divadla. Organizátoři slibují divácký zážitek díky novému DCI projektoru, který umožní kvalitní projekci premiérových filmů. Začínat se tu bude 4. července 2024 filmem Horizont: Americká sága a promítat se bude šestkrát týdně. Od 9. do 14. července čekají na filmové fajnšmekry ozvěny z karlovarského festivalu. Program obou scalních letňáků najdete na webu www.kinoscala.cz.

První projekci už mají za sebou kinaři v areálu Nové Vlněny. Každou druhou středu můžete zajít na zajímavé domácí i zahraniční snímky. Nejbližší projekce je ve středu 3. července, hraje se film Co jsme komu udělali. Bonusem je, že je promítání zdarma a bez registrace. Pro více informací navštivte událost na facebooku.

Milovníci Brněnské přehrady mohou zajít po koupání rovnou do Letního kina Hříbek na Sokolském koupališti. V sobotu 29. června je v plánu Teroristka. Vstupné je dobrovolné.

Každý pátek si užijete film i na nádvoří radnice v Tuřanech. Začíná se 19. července filmem Děti Nagana, o týden později to bude komedie Sladký život. Program a podrobnosti najdete na webu městské části.

Je jasné, že sci-fi nebo fantasy najdete na hvězdárně. Letní kino na Kraví hoře začíná 8. července kultovními Hvězdnými válkami. Program na červenec najdete zde, na srpen je k vidění v tomto odkaze. Pozor, sedí se na zemi, je potřeba si vzít židličku, deku nebo polštáře. Vstupné se zde neplatí.

O prázdninách se bude hrát i v Čertově rokli na Lesné. Filmy organizátoři promítají v místním amfiteátru, aktuality zveřejňují na FB profilu.

Zdroj: mmb

Autor: 
redakce
Aktuálně
Janáčkovo kulturní centrum, víceúčelová hala nebo opatření proti velké vodě. Brno má velké plány, se kterými jsou spojeny i vysoké náklady. Na jejich zaplacení si proto v následujících letech půjčí...
26.10.2024 - 07:28
Od středy 30. října do neděle 3. listopadu 2024 budou mít návštěvníci Ústředního hřbitova opět možnost využít minibusovou linku.
25.10.2024 - 18:30
Kompletně novou jídelnu získali školáci ze základní školy Hroznová. Prostory, které se nachází v prvorepublikové secesní vile, podstoupily proměnu po dlouhých třiceti letech. Celou rekonstrukci...
23.10.2024 - 13:18
Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně už dva roky funguje ambulance časné artritidy, která pacientům s revmatoidní artritidou přináší naději na brzké stanovení diagnózy a lepší výsledky léčby. Čas...
22.10.2024 - 12:31
Odborníci Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) budou v následujících třech týdnech prověřovat provoz Jaderné elektrárny Dukovany. Desetičlenný tým složený z expertů z osmi zemí světa,...
21.10.2024 - 13:30
Podmanivá zpěvačka Sian Evans & Kosheen na podzim opět potěší české fanoušky speciálním klubovým turné, které nese název „Celebrating 25 years of Kosheen“. Turné po České republice odstartuje v...
21.10.2024 - 08:15
Komentáře