Reklama
reklama

V zápase bohatém na góly rozhodlo prodloužení

Gólově atraktivní utkání muselo fanoušky v ochozech a také u monitorů bavit. Padlo celkem jedenáct branek, přičemž se skóre neustále přelévalo. Kometa vedla, pak prohrávala, ale v závěrečné části dokázala nepřízeň osudu zvrátit a za stavu 5:5 se šlo do prodloužení. V něm rozhodl přesnou střelou Luboš Horký, který zajistil svému týmu dva body do tabulky.

První třetina nabídla nevídanou gólovou přestřelku. A nejen to, zároveň plno šancí. Pojďme to vzít postupně. Již v první minutě hráli domácí přesilovku a mezi kruhy zůstal volný Adam Kubík, který vymetl Tomkovu šibenici - 1:0. O pár chvil později mohlo být vyrovnáno, Zaťovič však bekhendem trefil pouze břevno. Radost v brněnském táboře však přišla v 7. minutě. Bartejs krásnou přihrávkou přes půl hřiště našel Tomáše Vincoura a jeho samostatný nájezd byl proveden na jedničku - 1:1.

Neuběhly ani dvě minuty, když Jágr vystihl rozehrávku soupeře a před bránou našel volného Nicolase Hlavu, který si položil Tomka a s jistotou zavěsil - 2:1. Přesně v 11. minutě bylo znovu srovnáno. Po kombinaci první formace se dostal k dorážce Andrej Kollár a Bow neměl šanci - 2:2. O čtyřicet devět vteřin později hráli Brňané přesilovku, když na trestné seděl veterán Jágr.

Ihned po buly našel Krištof křižným pasem Petera Muellera a jeho rána skončila v síti - 2:3. Tentýž hráč mohl vzápětí zvýšit, jenže sám před prázdnou bránou zamířil pouze do břevna, mimochodem podruhé v zápase zvonila konstrukce kladenské svatyně. A otřepané nedáš dostaneš přišlo tři minuty před koncem periody. Osamocený Matyáš Filip zůstal osamocený v dobré palebné pozici a nedal Tomkovi šanci - 3:3.

Obraz hry se ve druhé části diametrálně změnil. Brankostroj se zastavil a také ubylo šancí. O něco víc ze hry měli přeci jen v azylu hrající domácí, kteří se dočkali v 36. minutě čtvrté trefy. David Dvořáček se dostal k odražené střele, obtočil se kolem brány a poslal kotouč pod padajícího slovenského brankáře - 4:3. Kometa byla několikrát blízko vyrovnání, i střelecky byla aktivnější, ale výsledek se neměnil.

Ve třetí části se hrálo vyrovnané utkání, Kometa se snažila něco s výsledkem udělat a dlouho nemohla najít na soupeře zbraň. Navíc když Kristo proměnil trestné střílení, vypadalo to, že je rozhodnuto. Jenže Kometa se nevzdala a v 51. minutě zavelela k velkému obratu. Michal Krištof vyhrál buly a rovnou nekompromisně zakončil - 5:4. Uběhlo pouze dvacet jedna vteřin, Horký obehrál dva protihráče a předložil puk na Martina Zaťoviče, který propálil mezi betony brankáře Bowa - 5:5. Následně měli hosté k dispozici čtyřminutovou početní výhodu, která přešla až do prodloužení. Po jejím skončení si po pravé straně nabruslil Luboš Horký a jeho pumelice na zadní tyč rozhodla osud tohoto dramatického a na góly bohatého duelu - 5:6. 

Branky a nahrávky: 2. A. Kubík (Plekanec, Dotchin), 9. Hlava (Jágr), 17. Filip (Melka), 36. Dvořáček (Nilsen, Bow), 46. Kristo (TS) – 7. Vincour (Bartejs), 11. Kollár (P. Mueller, Krištof), 12. P. Mueller (Krištof, Roth), 51. Krištof, 51. Zaťovič (L. Horký, Bartejs), 64. L. Horký (Zaťovič). Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:3 Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1238. Střely na branku: 32:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 5:3, 5:6. Hráči zápasu: Nicolas Hlava - Michal Krištof.

Zdroj: HC Kometa

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře