Reklama
reklama

Na hradeckém ledě Kometa nebodovala

Větší část utkání mezi Hradcem a Kometou byla vyrovnaná, stále to bylo o jednom gólu, hosté ovšem doplatili na nevyužívání šancí a nízkou produktivitu. Naopak Hradec byl v tomto aspektu daleko efektivnější a vyhrál na domácím ledě 3:0. Poslední dvě branky vsítili Východočeši čtyři minuty před koncem zápasu.

Úvodní šance patřila v 7. minutě domácímu týmu. Kevin Klíma napřáhl z dálky, Tomek vyrazil kotouč před sebe, kde byl nachystaný Blain, ale nezakončil ideálně. O chvíli později prověřil pozornost slovenského brankáře Orsava, leč taktéž neuspěl. Brňané poprvé nebezpečně zahrozili v 9. minutě a hned to byla tutovka. Radovan Pavlík se proháčkoval hradeckou obranou a jeho střelecký pokus skončil na břevnu. Hosté v poslední pětiminutovce dostali k dispozici dvě přesilovky, v té druhé byl blízko gólu uzdravený Marek Ďaloga, jenže za Lukešem zvonila druhá tyč v utkání.

Fanoušci v hledišti čekali na gól do poloviny zápasu. Hradec měl možnost hrát přesilovku a v samotném konci přihrál Filip Pavlík před bránu na Lukáše Cingela, jehož jemná teč skončila v brněnské síti - 1:0. Hrál se rychlý hokej plný šancí, osobních soubojů a úspěšných zákroků obou gólmanů. Příležitost vyrovnat měl před minut před druhou sirénou Magee, jenže jeho pokus dokázal Lukeš rychlým přesunem k tyči pokrýt. Na druhé straně mohl zvýšit výsledek Perret, sám před Tomkem ale neuspěl.

Start do poslední třetiny obstarala rána Bartejse, kterou Lukeš viděl a lapil do lapačky. Posléze se předvedl jistým zákrokem i Tomek po střele hradeckého beka Pavlíka. Kometa měla více ze hry, chtěla za každou cenu vyrovnat, nejblíž byl po souhře Malleta s Muellerem druhý jmenovaný, ale jeho gólovou radost zhatil výtečným zákrokem brankář Lukeš. Hosté se nadechovali k závěrečnému tlaku, ovšem čtyři minuty před koncem se Christophe Lalancette nejlépe zorientoval v brankovišti a zakončil přesně pod víko - 2:0. Brňané to ještě zkusili při hře bez brankáře, pálili jednu ránu za druhou, skóre však uzavřel střelou do prázdné Petr Koukal - 3:0.

Branky a nahrávky: 30. Cingel (F. Pavlík, Oksanen), 56. Lalancette (Gaspar), 58. Koukal. Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3828. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 3:0. Hráči zápasu: Jordan Perret - Matej Tomek.

Zdroj: HC Kometa

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře