Reklama
reklama

Kometa otočila zápas v Třinci a odváží si dva body.

V neděli se hokejisté Komety vydali na led mistra posledních dvou extraligových sezon. Oceláři si vybudovali dvougólové vedení, ovšem Brňané jej zásluhou Horkého a Zaťoviče dokázali smáznout. Stav 2:2 nakonec platil i po třetí siréně. Šlo se tedy do prodloužení, ve kterém udeřil Tomáš Bartejs. Rozhodl tak o tom, že si Kometa odveze dva cenné body.

Zápas začal nepříjemnými chvílemi pro obranu Komety. Soupeř si totiž hned v první minutě zahrál dvojnásobnou přesilovou hru. Tuhle těžkou situaci ještě Brňané dokázali zvládnout, v sedmé minutě už ovšem inkasovali. Odražený kotouč si v mezikruží našel Andrej Nestrašil, který jej bekhendem poslal mezi betony Tomka – 1:0. Jinak se hrálo ve vysokém tempu, hra se ovšem poměrně často kouskovala. Oba gólmani tak do první sirény nemuseli řešit příliš nebezpečných střeleckých pokusů. Do kabin se tedy odcházelo za jednobrankového vedení domácích.

Svůj náskok pak Oceláři dokázali navýšit v početní převaze. Andrej Nestrašil sice nejprve napálil tyč brány, o minutu později už se domácí ale mohli radovat. Doudera nabil Martinu Růžičkovi a ten z vrcholu levého kruhu střelou z první překonal brankáře - 2:0. Od této chvíle se výkon Komety zvedl a po nevyužité Růžičkově šanci přišel gól na druhé straně kluziště. Brňané předvedli hezkou kombinaci a po Krištofově přiklepnutí udeřil z levého kruhu Luboš Horký - 2:1. Další dvě velké možnosti měli Dočekal a Holík, ani jeden z nich ovšem kotouč do sítě dostat nedokázal. I po druhé třetině tak Třinec vedl o jeden gól.

Tohle už ovšem neplatilo po první pětiminutovce třetí části. Kometa totiž v čase 44:51 využila přesilovou hru. Po ose Roth – Mueller se kotouč dostal na pravou stranu brankoviště k Martinu Zaťovičovi, odkud jej hostující kapitán nadvakrát propasíroval za Kacetla – 2:2. Možnost otočit skóre měli modrobílí v další přesilové hře, tentokrát ji však využít nedokázali. Na opačné straně pak mohli vrátit Oceláře do vedení Daňo a Roman, ani jeden ve svých velkých šancích ale neuspěli. Do konce třetí periody tak už žádný gól nepadl, o vítězi tedy musela rozhodnout až nadstavbová část. 

První šanci prodloužení měl Michal Krištof, který najížděl sám na Kacetla. Slovenský šikula v tomto případě ale neuspěl. Na druhé straně mohl rozhodnout Kundrátek, jeho rána se ovšem odrazila pouze od tyče. Udeřilo se tak do třinecké brány. Rákosův nájezd ještě úspěšný nebyl, ale akce pokračovala a střela Tomáše Bartejse od modré skončila přesně v horním rohu – 2:3. Kometa tak otočila skóre a z kluziště Ocelářů si odvezla dva body.

Branky a nahrávky: 7. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 26. Martin Růžička (M. Doudera, Hrňa) – 28. L. Horký (Krištof, Vincour), 45. Zaťovič (Mueller, Roth), 63. Bartejs (Rákos). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Románek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3415. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 2:0, 2:3. Hráči zápasu: Martin Růžička - Luboš Horký.

Zdroj: HC Kometa

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře