Reklama
reklama

Kometa do semifinále nepostupuje

Cesta Komety v play-off končí bohužel ve čtvrtfinále. Po skvělé bitvě s Vítkovicemi, kdy si Brňané vydřeli postup do dalších bojů, narazili na druhý tým po základní části - na Třinec. Oceláři doma zvládli úvodní dva duely a do Brna jeli s náskokem. Kometa se snažila s výsledkem něco udělat, měla šance, měla snahu, ukázala bojovnost a chtěla se o vyrovnání poprat, jenže Slezané urvali dva brněnské zápasy na svou stranu a postupují mezi nejlepší čtyři týmy.

První třetina byla prakticky ve všech aspektech vyrovnaná, ať už na šance, na střely, nebo na góly. První možnost měli hosté ve 2. minutě, kdy Hrňa po rychlém brejku napálil břevno brněnské svatyně. Na druhé straně střílel Zámorský s Muellerem, ale Kacetl byl připraven. Horší to pro něj bylo ve 13. minutě, to už lovil puk ze sítě. Jakub Klepiš zamířil přes obránce na vzdálenější tyč a Kometa vedla 1:0. Na konci 16. minuty se skóre znovu měnilo, tentokrát udeřili Oceláři. Špačkovo nahození před bránu zachytil před brankovou čárou důrazný Jack Rodewald a bylo srovnáno na 1:1.

I ve druhé části byla Kometa střelecky aktivnější, ale celou sérii s Třincem rozhodovala přesnější koncovka, kterou disponovali Oceláři. Hosté hned v úvodu dostali možnost čtyřminutové přesilovky a tu bleskově dokázal využít Matěj Stránský, jenž kotouč poslal mezi Vejmelkovy betony - 1:2. Na začátku 26. minuty Slezané odskočili o dvě branky. Patrik Hrehorčák nejprve při své první střele neuspěl, z následné dorážky už svou šanci proměnil - 1:3. 

Brňané se snažili, hráli i přesilovku, ve které tradičně pálil nebezpečně Mueller, ale Kacetl jeho pokus chytil. Američan v brněnských službách měl tutovku i v závěru třetiny, Kacetl už ležel v brankovišti, leč jeho beton překazil brněnskou radost a tím i možnost dostat se do kontaktu. Poslední dějství nabídlo jen jednu branku, v 51. minutě napřáhl z dálky Patrik Hrehorčák a potvrdil postup Třince do semifinále. Brňané v letošní sezoně skončí na sedmém místě.

Branky a nahrávky: 13. Klepiš (V. Němec, Gulaši) – 16. Rodewald (Špaček, Gernát), 22. M. Stránský (M. Kovařčík, Martin Růžička), 26. Hrehorčák (Rodewald, Dravecký), 51. Hrehorčák (Dravecký). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Kučeřík 10. minut a Barinka 20. minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 1:0, 1:4. Stav série: 0:4.

Zdroj: HC Kometa

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře