Reklama
reklama

Tři body putují do Boleslavi

Kometa v rámci třetího kola Tipsport extraligy cestovala na led Mladé Boleslavi. Škodovka potvrdila statistickou bilanci, že se jí doma na brněnský tým v posledních letech daří. O své výhře rozhodla již v první třetině, kdy si udělala náskok 3:0. Výsledek poté už jen kontrolovala a na třech bodech pro domácí nic nezměnil ani gól Alexe Malleta.

Úvodní šanci zápasu obstaral hostující Peter Mueller, který ale sám před Krošeljem nezakončil přesně. Velká škoda nevyužité šance, neboť se o chvíli později ujala taktovky boleslavská družina. V 8. minutě se ocitl před bránou Jan Dufek a jeho pokus skončil v síti - 1:0. Podobná situace se opakovala o dvě minuty později. Do brankoviště vjel Ondřej Najman a Klimeš byl bez šance. Ve 13. minutě dostali domácí k dispozici trestné střílení, které s přehledem proměnil David Šťastný - 3:0. S výsledkem se Brňané snažili něco udělat, leč několik střeleckých pokusů Krošelj bezpečně pokryl.

Obraz hry se ve druhé třetině příliš nezměnil. Kometa měla sice šance, kdežto soupeř je dokázal využívat. Adam Jánošík se natlačil do brankoviště a procpal puk za Klimeše. Hostující lavička si vzala challenge, rozhodčí však po průzkumu videa gól uznali - 4:0. Brněnského brankáře nahradil jeho slovenský parťák Matej Tomek, který bohužel po krátké pobytu v pracovním procesu inkasoval. Bekhendem zakončil Jakub Kotala a ten zvýšil na 5:0.

Možnost snížit měl Horký, ale na boleslavského brankáře si nepřišel. Kometa dostala v posledních minutách třetiny možnost hrát dvě přesilovky v řadě, mnoho šancí zůstalo nevyužito. Především Zaťovičova akce volala po gólu a také velká skrumáž před boleslavskou svatyní, kdy puk neustále poskakoval po brankovišti. Do třetí periody vstoupila Kometa s možností hrát přesilovku po faulu Pláňka na Kollára.

Nejprve se sice hrálo ve stejném počtu, ale pak hráli hosté tři minuty početní výhodu. Po jejím skončení nahrál Kučeřík na volného Alexe Malleta, který si položil brankáře a zkušeně zavěsil - 5:1. Pak už se utkání dohrávalo, Kometa byla sice blízko k další výsledkové úpravě, ale soupeř si zkušeně výsledek pohlídal a bere tři body.

Branky a nahrávky: 8. J. Dufek (Claireaux), 10. Najman (P. Kousal, Ševc), 13. Šťastný (TS), 26. Jánošík (Jan Eberle, Pláněk), 29. Kotala (Šťastný, Kelemen) - 46. Mallet (Kučeřík). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Pláněk 5 + DKU. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2123. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 5:0, 5:1. Hráči zápasu: David Šťastný - Alexandre Mallet.

Zdroj: hc-kometa

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře