Reklama
reklama

Rekordní Tříkrálová sbírka. Letošní ročník o 2 miliony překonal ten loňský

Během letošního 24. ročníku Tříkrálové sbírky vyrazilo do ulic 17 tisíc koledníků. Dárci v brněnské diecézi věnovali na pomoc potřebným do 5 762 kasiček více než 40 milionů korun. Finance pomohou lidem v nouzi. Našli se však i tací, kteří chtěli akce zneužít.

V jihomoravské metropoli letošní Tříkrálová sbírka vynesla více než 3,5 milionů korun. Kromě samotných Brňanů se do ní tradičně zapojily i farnosti, školy a školky, instituce a sdružení např. Skaut či Junák.

„Z letošní Tříkrálové sbírky máme v plánu dovybavit učebny a konzultační místnosti centra Celsuz, které nabídkou na sebe navazujících služeb dokáže reagovat na mnoho životních situací. Finance pomohou s rekonstrukcí budov charitních služeb, kde nachází podporu lidé bez domova. A nezapomínáme také na konkrétní pomoc lidem prostřednictvím Charitní záchranné sítě,“ vyjmenoval některé záměry ředitel Haičman.

Štědří byli také dárci v Rajhradě, kde věnovali 6,4 milionů korun, které umožní dovybavit Domov se zvláštním režimem sv. Luisy či zakoupit vybavení pro lékaře Mobilního hospice sv. Jana, nebo ve Znojmě. Ve městě okurek získali koledníci na pomoc lidem v nouzi celkem 3 257 691 korun. Ty podpoří Centrum včasné péče.

Falešní koledníci

Také v letošním roce se našli výtečníci, kteří se neštítili tříkrálovou sbírku zneužít. Tři falešné kolednice ve věku 7 až 12 let odhalili brněnští strážníci například ve Viniční ulici v Židenicích. Děti s podomácky vyrobenou kasičkou doprovázela šestatřicetiletá žena, která tvrdila, že sbírku vykonává s pověřením místního duchovního. V kasičce měli podvodnice 440 korun.

Autor: 
Lenka Gregorová
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře