Reklama
reklama

Proluku u Moravského náměstí nahradí kanceláře

Přes 7500 metrů čtverečních pronajímatelných ploch a šest pater kancelářských prostor, které v přízemí doplní komerční jednotky s kavárnou. To vše nabídne plánovaná administrativní budova Landmark na nároží ulic Koliště a Milady Horákové. Stavět by se tu mělo začít ještě letos.

Proluka u Moravského náměstí čeká na své využití už takřka osm desítek let. Její budoucnost nyní získává nové obrysy. Vyroste tu moderní administrativní budova Landmark Office Building z pera ateliéru a53 architekti.

Po dokončení tu bude k dispozici přes 7500 metrů čtverečních pronajímatelných ploch standardu AAA. Šest pater kancelářských prostor s certifikací LEED doplní v přízemí komerční jednotky s kavárnou a na nejvyšší podlaží navážou venkovní terasy se zelení.

Projekt na konci února změnil svého vlastníka. „Věříme, že jsme projekt předali do těch správných rukou,“ uvedl Jan Kolařík, provozní ředitel společnosti Trikaya, která se k prodeji rozhodla ze strategických důvodů. Realitní skupina se plánuje soustředit na své investiční záměry v dalších lokalitách, především na výstavbu Čtvrti Pod Hády. Zde v několika etapách vznikne přes tisíc nových bytů.

V bezprostředním centru Brna se novým majitelem pozemku s platným stavebním povolením stala společnost SUDOP Real. „Brno je pro nás jako pro skupinu velmi důležitým místem. I proto, že v tu působí hned několik našich společností. Právě těm by se Landmark měl stát do budoucna novým domovem. SUDOP Real tímto nákupem naplňuje svoji dlouhodobou strategii, kdy skupinovým firmám poskytuje maximální podporu pro jejich činnost,“ vysvětlil Jakub Vosáhlo, předseda představenstva SUDOP Real.

Stopa společnosti je podle něj u projektu patrná již od samého začátku. „Podíleli se na něm totiž i naši projektanti ze společnosti AED,“ dodal Vosáhlo.

Stavba na nároží ulic Koliště a Milady Horákové by měla být podle plánů investora zkolaudována již v druhé polovině roku 2027.

Autor: 
Lenka Gregorová
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře