Reklama
reklama

Oslavte podzimní svátky v Muzeu města Brna

Ve sváteční dny 28. října a 17. listopadu mohou návštěvníci využít speciální nabídky v nejznámějších brněnských památkách, ve vile Tugendhat a na hradě Špilberku.

Ikona moderní architektury, vila Tugendhat letos oslaví Den vzniku Československa i Den boje za svobodu a demokracii prohlídkami, na které je možné zakoupit vstupenky od 12. hodiny dne 18. října 2022 na webové stránce www.vilatugendhat.cz.

Ve čtvrtek 17. listopadu, bude program navíc rozšířen o speciální nabídku pro studenty. Po zakoupení bezplatné vstupenky na výše uvedeném webu a předložení platného dokladu o studiu mohou studenti zdarma absolvovat prohlídku okruhu Vila zvenku.

„Kromě jedinečné architektury je vila Tugendhat rovněž známá skutečností, že vzhledem ke své omezené kapacitě je mnohdy složité si zakoupit vstupenky na prohlídky. Tohoto faktu jsme si jako správci vědomi, a tudíž jsme se rozhodli uvolnit vstupenky na oba sváteční termíny do prodeje později, než je obvyklé. Zájem o návštěvu je však natolik vysoký, že pravděpodobně nebude možné vyhovět všem hostům. Proto bude po oba sváteční dny rovněž zdarma zpřístupněna zahrada,“ uvedl ředitel Muzea města Brna Zbyněk Šolc.

V rámci dlouhodobé spolupráce s Muzeem Brněnska bude po oba sváteční dny možné zdarma navštívit i zahradu sousední vily Löw-Beer.

Hrad Špilberk se do svátečních oslav zapojí také. 28. října bude pro všechny návštěvníky hradu otevřena rozhledna zcela zdarma. 17. listopadu se špilberská rozhledna otevře zdarma pro všechny studenty a ti tento den budou mít také možnost zdarma navštívit jednu ze čtyř komentovaných  prohlídek nové výstavy Poklady z depozitářů a to v časech 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00 hod.

Zdroj: MMB

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře