Reklama
reklama

Letní příměstské tábory na Špilberku

Kde bude v létě o zábavu postaráno? Přece na hradě Špilberku! Muzeum města Brna využije v létě 2023 krásné a netradiční prostory hradu Špilberku pro pořádání příměstských táborů. Děti čeká nabitý program na hradě a jeho okolí plný poznávání, her a kreativních aktivit, ale také výlety na zajímavá místa v Brně.

Tábory jsou určené pro děti od sedmi do třinácti let. Rodiče mají na výběr od 10. července do 1. září z osmi turnusů a dvou druhů programu, který bude probíhat vždy od 8.00 do 16.00 na hradě Špilberku:

V červenci bude program zaměřený na poznávání cizích kultur a objevování celého světa, aniž by děti opustily Brno. Zahrají si skotské hry a seznámí se s tradicemi ve Skotsku. Čeká je čajový obřad v japonském stylu nebo samurajský rituál s výrobou ochranných prvků. Zažijí celodenní plavbu na dračích lodích, podívají se do Hvězdárny a planetária a nebude chybět ani dobrodružná výprava za historií do útrob špilberského bastionu.

V srpnu se děti přesunou do světa plného magie a pohádkových příběhů. Na pirátských lodích budou muset porazit protivníka, aby získaly pohádkový poklad. Vydají se do Hvězdárny a planetária po stopách prince, který jim pomůže odhalit tajemství vesmíru. Na samotném hradě Špilberku je čeká spoustu dobrodružství a vylepšování svých dovedností. Budou mít možnost projít si unikátní výstavu věnovanou moravským klenotům Elišky Rejčky nebo si vyzkouší překonat strach na stezce odvahy ve špilberském bastionu.

Počet zbývajících míst a zaplacení přes BrnoiD.

Zdroj: MMB

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře