Reklama
reklama

Jaké kulturní akce proběhnou o tomto víkendu v Brně?

Co dělat o víkendu v Brně? Výběr je opět velmi rozmanitý. Město se díky festivalu Den Brna vrátí zpět do éry třicetileté války, pokračuje Maraton hudby včetně speciálního gastronomického programu a další oblíbený festival míří na hrad Veveří. Šelepka pak hostí charitativní bazar k Mezinárodnímu dni koček.

Den Brna trvá od pátku do neděle a přenese návštěvníky do doby, kdy město obléhali Švédové. Ke zhlédnutí bude historická bitva, dobové vojenské ležení nebo jezdecké umění vojáků třicetileté války. Akce se odehraje na Kraví hoře, Špilberku a dalších místech v centru Brna. Celý program najdete zde.

Již ve čtvrtek začal Maraton hudby, jenž dává prostor tvůrcům nejrůznějších žánrů. O festivalu si můžete přečíst v samostatném článku. Vedle muziky se mezi jeho hlavní témata řadí i gastronomie s doplňkovým programem Maraton Street Food Festival. Čtrnáct vyhlášených brněnských podniků připravilo speciality, které si zájemci vychutnají buď přímo na místě, nebo si je mohou vzít s sebou.

Pátečním odpolednem startuje na Veveří festival Hrady CZ. Pokračuje se také v sobotu, během níž vystoupí například Tomáš Klus, Pam Rabbit či kapely Mirai a Kabát. Kompletní časový rozpis zveřejnil festival na svých webových stránkách.

Dobročinný bazar k Mezinárodnímu dni koček, který podpoří deset útulků a takřka tisíc opuštěných koček z celé Moravy, se pořádá v sobotu na Šelepce. Součástí programu bude i promítání dokumentu z útulku nebo výstava kočičích koláží. Akce se koná od 10 do 18 hodin a organizuje ji Charitativní kočičí spolek Kryšpín.

Víkendové večery si můžete zpestřit v letních kinech. Sobota i neděle nabízí v součtu šest promítání, jež rozhodně stojí za pozornost. Jejich přehled je k dispozici zde.

Zdroj: MMB

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře