Reklama
reklama

Interaktivní výstava Malý princ Elišky Podzimkové v Moravském zemském muzeu v Brně otevírá kouzelný svět plný fantazie

Magický les ozářený velkým měsícem, mech, lávové kameny, pod nohama užaslých návštěvníků se plazí jazyky voňavé mlhy… Jedinečný svět plný fantazie na interaktivní výstavě Malý princ Elišky Podzimkové je v Moravském zemském muzeu přístupný do 5. března. Světově uznávaná multimediální umělkyně speciálně pro Brno připravila v premiéře nové kreativní stanoviště, kde si každý může dotvořit jednu z Eliščiných fotografií, a mnoho dalšího.

Interaktivní výstavě s rozšířenou realitou Malý princ, která se od listopadu do začátku března zabydlela v Dietrichsteinském paláci MZM na Zelném trhu v centru Brna, dominují obrázky z nového vydání legendární klasiky Antoina de Saint-Exupéryho.  Eliška Podzimková je připravovala na Islandu a jak je pro její tvorbu typické, jde o kombinované fotografie s ilustracemi. A stejně jako v Eliščině knize, tak i obrazy na výstavě pro každého diváka magicky ožijí. Návštěvníci si mohou do svých tabletů nebo telefonů zdarma nainstalovat aplikaci Artivive, díky níž se v na první pohled statických obrazech začne odehrávat příběh. Kouzlo!

Cílem výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který působí nejen na oči, ale i další lidské smysly. Nabízí návštěvníkům možnost opustit každodenní realitu a alespoň na chvíli se vrátit do dětství,“ říká Eliška Podzimková.

Unikátním spojením dokonale zvládnutého kreslířského řemesla, fotografie, moderních technologií a nespoutané představivosti Eliška vytvořila tajemný intimní prostor, který umožní návštěvníkům ponořit se do hlubin vlastní fantazie a odnést si nebývale intenzivní zážitek. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace. Odvážlivci mohou třeba vnořit ruce do obrovského mechového vejce, najít a ohmatat ukryté zvířátko a následně jej zkusit nakreslit.  Nebo se ve starém stanu zaposlouchat do audioknihy Malý princ a k tomu vytvořit stínohru s loutkami pro diváky vně stanu.

Interaktivní výstava Malý princ

Dietrichsteinský palác MZM

Zelný trh 6, Brno        

  1. 11. 2022 – 5. 3. 2023

Zdroj: 2media

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do...
19.07.2024 - 10:34
Komentáře