Reklama
reklama

Špilberk nejdříve ožije Velikonocemi, pak pálením čarodějnic

Začátek sezóny v Muzeu města Brna nemůže být lepší! Na hradě Špilberku se hned v dubnu odehrají dvě akce. 6. – 10. dubna ožije Špilberk Velikonocemi. Poslední dubnový den se pak na dělovém bastionu rozhoří největší vatra v Brně v rámci pálení čarodějnic na hradě.

Ve vzduchu začíná vonět jaro a k tomuto období patří i oslava velikonočních svátků. Po minulém vydařeném ročníku se na hradě Špilberku zase chystá akce ŠPILBERK ŽIJE! Velikonocemi. Během pěti velikonočních dnů, od čtvrtka 6. dubna do pondělí 10. dubna, se budou moci děti vydat po stopách králíčka Pepíčka, který poztrácel šest velkých malovaných vajíček. Pokud děti najdou všech šest vajec a vymalují je na hrací záložce, na pokladně na malém nádvoří je bude čekat odměna. Na dělovém bastionu bude přichystaný pro návštěvníky navíc jarmark.

Nebudou chybět ani kreativní setkání pro děti. V prostorách muzea děti přivítají svátky jara. Přiblíží se jim starobylé kořeny Velikonoc, poznají význam Pašijového týdne, zvaného také tichý. Objasní se, proč si jednotlivé dny připomínáme. Program vyvrcholí venkovním rituálem, který dětem umožní prožít a oslavit Velikonoce netradičním způsobem. Program je vhodný pro děti od 7 let a bude probíhat ve čtvrtek 6. dubna a v sobotu 8. dubna v devadesáti minutových blocích od 10.00 a od 14.00. Kapacita je omezená a je nutné děti přihlásit předem.

Poslední dubnový den bude na hradě patřit akci ŠPILBERK ŽIJE! Čarodějnicemi. Každý, kdo přijde 30. dubna na hrad, bude mít možnost prožít zábavné odpoledne, opéct si špekáček, předvést svůj kostým nebo si zatancovat a zazpívat. Večer se nad městem na dělovém bastionu rozhoří ta největší vatra v Brně!

TZ: MMB

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do...
19.07.2024 - 10:34
Komentáře