Reklama
reklama

Znojmo po druhé přestávce nakoplo fantastický brankostroj

Orli nezačali duel zrovna nejlépe a po prvním dějství museli dotahovat jednogólové manko, které v úvodu další třetiny ještě narostlo. Znojmu se sice povedlo vyrovnat, ale do kabin odcházelo znovu v roli dotahujícího mužstva. Závěrečná část však byla zcela v režii domácích, kteří do sítě rakouského mančaftu poslali rovných sedm puků.

Skóre zápasu otevřel Ken Ograjensek, který svou dělovkou od modré poslal v sedmé minutě hosty do vedení. Orli si následně vytvořili několik šancí, Fejes ani Haman ale proměnit nedokázali, a tak domácí odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

I do druhé třetiny vstoupil lépe Graz. Vedení hostů navýšil přesným zásahem k levé tyči Ben Blood. Orli se poprvé mohli radovat teprve ve čtyřiadvacáté minutě, když Tomáš Svoboda poslal v přesilové hře puk pod horní tyč. Následný tlak patřil hostům, Groh ale dokázal všechny šance zlikvidovat a ve dvaatřicáté minutě byl po trefě Anthonyho Lucianiho stav opět nerozhodný.

Hra se začala vyostřovat a Graz se v šestatřicáté minutě opět ujal vedení poté, co Mike Zalewski využil dvojnásobnou přesilovku. Přestože hráli Orli i nadále v oslabení, dokázali si tvořit šance. Nußbacher ale dokázal Fejesovu, Matušovu i další Lucianiho šanci zlikvidovat.

Třetí část se Orlům vyvedla na výbornou. Poté, co ubránili zbytek oslabení, skórovali třikrát během jedné minuty! Nejprve prostřelil Nußbachera Filip Ahl, následně poslal Orly do vedení Sebastian Gorčík a Joshua Brittain navýšil na 5:3.

Ani to ale Orlům nestačilo a v přesilové hře se podruhé prosadili Filip Ahl i Sebastian Gorčík! Na finálních 9:3 ještě upravili skóre Vojtěch Němec a Vladimír Oščádal. Celkem tak ve třetí třetině padlo sedm branek, z toho všechny za záda Nußbachera.

Branky a nahrávky: 24. Svoboda (Sedlák, Němec), 32. Luciani (Fejes, Brittain), 43. Ahl (Svoboda, Němec), 43. Gorčík (Prokeš, Matuš), 44. Brittain (Luciani, Southorn), 45. Ahl (Svoboda, Culkin), 49. Gorčík (Matuš, Prokeš), 51. Němec (Ahl, Culkin), 58. Oščádal (Köver, Kvasnica) – 7. Ograjensek (Pfeffer), 22. Blood (Hjalmarsson, Ograjensek), 36. Zalewski (Hjalmarsson, Ackered).

Zdroj: HC Orli

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do...
19.07.2024 - 10:34
Komentáře