Reklama
reklama

Zápas rozhodla úvodní třetina

Znojemští hokejisté ve Villachu jasně prohráli. Rozhodla hned úvodní třetina, v níž si domácí vypracovali čtyřbrankové vedení, které poté udržovali a navyšovali až do konce utkání. O jediný úspěch Orlů se postaral v přesilovce Ryan Culkin.

Znojmo se na jihu Rakouska muselo obejít bez Filipa Ahla, jehož místo v prvním útoku zaujal Jakub Köver. Český celek sice prvních pár minut držel bezbrankové skóre, úvodní třetina mu ale vůbec nevyšla. Nejprve se v sedmé minutě po hezké kombinaci prosadil střelou pod břevno John Hughes a dal domácím vedení. Mezi 12. a 14. minutou pak Villach přidal další tři branky. Benjamin Lanzinger z pravého křídla po rychlém protiútoku, Felix Maxa bekhendem z předbrankového prostoru a Renars Krastenbergs po zisku puku v útočném pásmu zasadili českému celku tvrdý hit a vyhnali Dominika Groha z branky.

Orli se pak přeci jen trochu zvedli a díky přesilovce i snížili, když utahující se zámek zakončil střelou z první Ryan Culkin. Jenže comeback se nekonal. Domácí působili na ledě nebezpečnějším dojmem, častěji hráli s pukem a často se dostávali i do zakončení. Druhá třetina branku nepřinesla, největší šanci Orlů v ní měl Radim Matuš, ale samostatný únik neproměnil.

Ve třetí části pak Villach definitivně rozhodl. Scott Kosmachuk po návratu z trestné lavice skóroval střelou z pravého křídla a při přesilovce pošesté překonal znojemskou defenzivu Anton Karlsson. Orli tak ani napotřetí body z venkovního kluziště nezískali.

Branky a nahrávky: 7. Hughes (Fraser), 12. Lanzinger (Maxa), 13. Maxa (Rebernig), 14. Krastenbergs (Schofield, Kosmachuk), 44. Kosmachuk, 50. Karlsson (Fraser, Schofield) – 16. Culkin (Němec, T. Svoboda).
Rozhodčí: Hronský, Rencz – Durmis, Wimmler.

Zdroj: HC Orli

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře