Reklama
reklama

Stavba obchvatu Čebína jde do finále. Část trasy bude zprovozněna začátkem října

V květnu 2022 zahájila SÚS JMK výstavbu obchvatu Čebína na silnici II/385. Důvodem realizace stavby byla především neustále se zvyšující intenzita provozu na dopravně přetíženém intravilánu Čebína. Nová silnice proto odkloní tranzitní dopravu mimo zastavěné území obce.

„Stavba probíhá časově dle plánu a míří k důležitému milníku, předpokládám, že na začátku října zahájíme provoz na převážné části trasy nového obchvatu v délce cca 3,725 km. Konkrétně teď pracujeme na dokončení přeložky silnice II/385, na křížení se silnicí III/38529, na křížení s dalšími komunikacemi na trase, dodělávají se mosty a protihlukové stěny,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Dále budou stavební práce pokračovat zejména v místech napojení na původní silnici II/385 na obou koncích stavby a na dalších stavebních objektech, které z důvodu dosavadního vedení provozu nebylo možné provádět.

„Konkrétně půjde o napojení II/385 ze směru Čebína na realizovaný obchvat, napojení místní komunikace v Hradčanech nebo rušení provizorních komunikací na začátku a konci stavby. Dokončení těchto zbývajících částí stavby se plánuje do konce letošního roku, což je i termín pro úplné zprovoznění obchvatu,“ doplnil Hanák. Obchvat Čebína je jednou z největších krajských silničních staveb, její celková cena přesahuje 450 milionů korun.

Zdroj: JMK

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do...
19.07.2024 - 10:34
Komentáře