Reklama
reklama

Ze zisku bodů se nakonec radují Vítkovice

Kometa v páteční den cestovala za nevlídného počasí do Ostravy, kde chtěla navázat na dvě předchozí výhry. Střelecky byla po celé utkání aktivnější, vypálila celkem 44 ran, ale gólově se nemohla dlouho prosadit. Až ve třetí části se konečně chytila a dokázala vyrovnat. Jenže radost dlouho netrvala a bleskově inkasovala. I přes power-play a závěrečný nápor se bodů z Ostravy nedočkala.

První třetina odstartovala obrovskou šanci obránce Ďalogy, který se projel po levé straně a dostal se do palebné pozice, jenže zamířil mimo tři tyče. Hrálo se vyrovnané utkání, hodně bojovné a s velkým množství soubojů. Šancí však bylo k vidění poskrovnu. Za zmínku stojí přesilovková střela Poláka, která propadla až k Tomkovi, brněnský brankář ale zasáhl včas. V závěru první části mohla jít Kometa do vedení, Horkého pas mezi kruhy málem zužitkoval Krištof, jenže hostující kanonýr netrefil přesně Stezkovu bránu. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Obraz hry se ve druhé třetině malinko změnil, především přibylo šancí. Tu první si vytvořil v 25. minutě Hruška, který trefil břevno. Kometa se ve zbytku zápasu musela obejít bez zraněného Petra Holíka a poprvé inkasovala v polovině utkání. Solovjov poslal kotouč před bránu, kde byl zaparkovaný Roberts Bukarts a Tomek byl bez šance - 1:0. Brňané se ale rozhodně nevzdali a vzápětí mohli srovnat. Mueller si šikovnou stahovačkou udělal prostor a zamířil přesně do Stezkovy lapačky. Strážce vítkovické svatyně dál čaroval a z přehršle šancí všechny pochytal. 

Blízko vyrovnání byl také Mallet, dobrý pokus měl i Horký, vše končilo pod tělem domácího brankáře. Bohužel místo zužitkování obrovského tlaku a vyrovnání přišla branka na druhé straně. Necelou minutu před koncem seděl na trestné Rákos a toho ihned z lavice poslal Dominik Lakatoš, který překvapil Tomka střelou na přední tyč - 2:0. Kometa sice celkově přestřílela soupeře  - po dvou částech 28:20, dva góly ovšem dali domácí.

Festival střeleckých pokusů Brňanů pokračoval i v posledním dějství. Spršku střel Stezka z úvodu pochytal, až osmatřicátá rána se konečně ujala. Po skončení přesilovky napřáhl Peter Mueller a jeho projektil nad rameno gólmana zapadl do sítě - 2:1. Hosté pokračovali v soustavném náporu a blízko vyrovnání měla dvojice Vincour, Zaťovič, leč druhý jmenovaný nechal vyniknout domácího strážce. Tři minuty před koncem se Kometě podařilo zaslouženě vyrovnat, byť se štěstím. Martin Zaťovič tečoval střelu Hollanda a puk prošel do brány. Jenže za dvaačtyřicet sekund přišel zvrat. Karel Plášil nahodil od modré a puk zapadl do sítě - 3:2. I přes tlak a power play se už Kometě vyrovnat nepodařilo. 

Branky a nahrávky: 30. Roberts Bukarts (A. Solovjov, Dej), 40. Lakatoš (A. Solovjov, Roberts Bukarts), 58. Plášil (Kalus) – 50. P. Mueller (Zaťovič), 58. Zaťovič (R. Holland, Vincour). Rozhodčí: Obadal, Stano - Gerát, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 26:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 2:2, 3:2. Hráči zápasu: Robert Bukarts - Michal Krištof.

Zdroj: HC Kometa

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
V městské části Bosonohy, konkrétně na ulici Konopiska, vzniklo na začátku července nové kontejnerové stání pro komunální a tříděný odpad. Jedná se o dřevěnou konstrukci, která vhodně zapadá do...
19.07.2024 - 10:34
Komentáře