Reklama
reklama

Vědecký park VIDA! zaznamenal rekordní návštěvnost

Během letošních prázdnin zaznamenal zábavní vědecký park VIDA! rekordní návštěvnost. „Ještě ani neskončily prázdniny a už nyní jsme o 6 439 návštěvníků překonali náš návštěvnicky nejúspěšnější rok 2019 s celkovou prázdninovou návštěvností 35 067 osob. Zájem nás samozřejmě těší, zároveň ale přináší i zvýšený nápor na naše interaktivní exponáty. Z tohoto důvodu bude v prvním zářijovém týdnu zavřeno a budeme realizovat velký servis celé expozice i úklid budovy,“ uvedl Lukáš Richter, ředitel.

Od pondělí 4. do čtvrtka 7. září 2023 bude VIDA! science centrum z důvodu rozsáhlých servisních prací uzavřeno. „Je to nutný krok pro zajištění dlouhodobé kvality a atraktivity naší expozice pro návštěvníky,“ potvrdila slova ředitele Kateřina L. Brettschneiderová, tisková mluvčí VIDA! science centra.

Od pátku 8. září čeká na návštěvníky nejen interaktivní expozice, ale i bohatý doprovodný program. „Na science show Potápěč si užijete množství vodních pokusů a představení jevů, které zažijete při potápění. V rodinné hře Po kapkách pak při plnění zábavných úkolů zjistíte více o spotřebě vody a naučíte se, kde byste mohli ušetřit,“ pozvala návštěvníky Brettschneiderová.

Na víkendové dílničky s pokusy pro děti s názvem Po stopách kapitána Nema láká Daniela Marková, lektorka z VIDA!: „Posvítíte si na tajuplné živočichy, prozkoumáte schránky mořských korýšů a zjistíte, jak fungovala legendární kapitánova ponorka.“ Dílničky uvádíme třikrát denně každý víkend až do konce září.

V úterý 26. září odstartujeme novou sérii večerů s názvem Rande s vědou. „Akce si klade za cíl přiblížit svět vědy široké veřejnosti i vědeckým nadšencům populární a srozumitelnou formou,“ představil novinku Adam Blahák, koordinátor večera. Hned první Rande s vědou vás doslova chytne za srdce. „Prozkoumáte, jak tento orgán, bez kterého nemůžeme žít, funguje. A to doslova na vlastní kůži!“ dodal Blahák.

Využijte unikátní příležitost komentované pitvy srdce, podívejte se do jeho nitra, vyzkoušejte si práci s fonendoskopem. Seznamte se se srdečními chorobami a praktickými tipy, jak jim předcházet. Vstupenku za 70 Kč lze zakoupit 14 dní před akcí na e-shopu nebo v den akce na pokladně. Kapacita je omezená.

Otevírací doba v září:

4. až 7. září ZAVŘENO

Pondělí 9:00 do 14:00

Úterý až pátek od 9:00 do 18:00 hod.

Víkendy a svátky od 10:00 do 18:00 hod.

TZ

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře