Reklama
reklama

Opravené byty na Kobližné poslouží zdravotnímu personálu FN u sv. Anny

Slavnostní přestřižení pásky ukončilo rekonstrukci čtyř bytů na ulici Kobližné. Velkometrážní byty v historickém domě, který je kulturní památkou, se tak vrátí ke svému původnímu účelu. Donedávna v nich probíhala výuka středního odborného učiliště. Učně po rekonstrukci vystřídá zdravotnický personál Fakultní nemocnice u sv. Anny.
Opravené byty Foto: MMB
Opravené byty Foto: MMB

Nemocnice projevila o sdílené bydlení zájem i z toho důvodu, že se zapojila do projektu ministerstva zdravotnictví Ukrajina. "Dlouhodobý nedostatek zdravotních sester tak vyřeší přijetím pěti sester z Ukrajiny, které projevily zájem přijet i se svými dětmi. Dva byty tedy obydlí ukrajinské sestřičky s dětmi, dva byty využije nemocnice pro svůj personál podle aktuální potřeby,“ popsal náměstek primátorky Oliver Pospíšil. 

Ve sdíleném bydlení má každý obyvatel vlastní pokoj. Kuchyň, sociální zařízení a případně společenská místnost či obývací pokoj jsou společné. V bytech sdíleného bydlení je oproti obecním bytům snížené nájemné, nyní činí 59,86 Kč/m2/měsíc. Svému personálu už nabízí sdílené bydlení jako benefit Nemocnice Milosrdných bratří, FN Bohunice i Úrazová nemocnice.

Souběžně s úpravou čtyř bytů (2x 3+1, 2x 5+1), ve kterých byla vyměněna okna, podlahy, dveře a proběhla zde repase, dělníci opravili také novorenesanční fasádu domu a průjezd a zateplili dvorní fasádu. Součástí rekonstrukce byla i oprava bývalé prodejny zeleniny umístěné v přízemí objektu. Město za rekonstrukci zaplatilo 15,3 milionu korun. 

Město má aktuálně 21 bytů sdíleného bydlení. Nemocnice jich mají pronajato třináct, tři další byty využívá Práh jižní Morava pro bydlení svých klientů a pět bytů obývají senioři.

Zdroj: MMB

Autor: 
Petra Slavíková
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře