Reklama
reklama

O víkendu bude z čeho vybírat. Noc divadel, festival Jeden svět či módní přehlídka

S víkendem opět ožívá řada zajímavých akcí. Stále probíhají Dny elektronové mikroskopie, zhlédněte filmovou nabídku festivalu Jeden svět nebo vyrazte na brněnskou Noc divadel. Módní přehlídku s doprovodným programem pak navštivte v bývalé káznici na Cejlu.

O víkendu vrcholí Dny elektronové mikroskopie. Po celém Brně se konají různé tematické přednášky, workshopy, výstavy nebo exkurze do běžně nepřístupných laboratoří. Chybět nebudou ani soutěže či aktivity pro rodiny s dětmi. Podrobnosti hledejte na https://dembrno.cz/program/.

Dále zavítejte na expozici Space Mission, kterou hostí brněnské výstaviště. Uvidíte stovky originálních exponátů z cest do vesmíru, mezi nimi třeba unikátní sbírku skafandrů i reálné modely vesmírných lodí. A pokud nestihnete výstavu v nejbližších dnech, nesmutněte – potrvá totiž až do 1. září.

Zároveň běží festival Jeden svět, jenž už přes čtvrtstoletí představuje dokumentární filmy o lidských právech z celého světa. Kromě toho se počítá s doplňkovým programem v podobě výstavy Mluvíš o násilí? či rozmanitých besed. O promítaných snímcích zjistíte více na webu.

Pátek a sobota patří festivalu Lektvar věnující se studentské herní tvorbě. Akce se zaměřuje nejen na digitální hry, ale i deskové nebo prostorové. Dějištěm festivalu se stane Fakulta výtvarných umění VUT v Brně a kreativní hub KUMST. Co vše se chystá, se dočtete na webových stránkách projektu.

V sobotu se uskuteční také každoroční Noc divadel. Kulturní svátek nabídne noční prohlídky, divadelní dílny, diskuze s tvůrci i představení – a to zdarma, případně za symbolické vstupné. Přijít můžete i do bývalé káznice na Cejlu na festival Lidskosti, který pořádá od 15.30 hodin čtveřice brněnských středoškolaček. Součástí bude netradiční módní přehlídka, výstava fotek, debata, přednáška či projekce.

Blíží se dobročinný Maraton s roztroušenou sklerózou. Mezi sobotní 10. a 17. hodinou si v lázeňském komplexu na Rašínově vyzkoušíte kruhový trénink, tanec na židlích nebo smíchocviky. Z dobrovolného vstupného se pacientům s roztroušenou sklerózou nakoupí rehabilitační pomůcky a zaplatí pohybové terapie.

Ani letos Brno nevynechá Hodinu Země, kdy na 60 minut potemní hrad Špilberk, obelisk v Denisových sadech a Nová radnice. Všechny dominanty zhasnou v sobotu od 20.30 do 21.30 hodin. Sobota nabízí zajímavé dění také sportovním nadšencům, když od 10.30 hodin zabojují házenkáři Maloměřic doma se Strakonicemi v play-out nejvyšší soutěže mužů.

Zdroj: MMB

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře