Reklama
reklama

Na brněnských koupalištích začíná léto již nyní

Příznivé počasí i zájem veřejnosti. To jsou důvody, proč se letos otevřelo venkovní koupaliště na Kraví hoře návštěvníkům o necelý týden dříve než obvykle. Start sezóny je nachystán i na dalších brněnských plovárnách. Kde se mohou Brňané v parných dnech osvěžit?

Koupaliště obvykle otevírají své brány prvním návštěvníkům na začátku června, na některých si však mohou milovníci vodních radovánek zaplavat již nyní.

Jedním z nich je například největší brněnské Koupaliště Riviéra. Kromě dvou bazénů a brouzdaliště jsou tu k dispozici i vodní atrakce nebo šest kurtů na beach volejbal. Zájemci se tu mohou zapojit také do nejrůznějších animačních programů. Letos bude pro návštěvníky připraven aquaerobik, jóga, taneční workshop nebo trénink basketbalu, házené a plážového volejbalu. Každý týden prázdnin tak bude na Koupališti Riviéra jiný.

V provozu je již také plovárna v Zábrdovicích, na které malí i velcí nadšenci do letní zábavy najdou jediné vlnobití v Brně, ale například i bohaté sportovní vyžití. K dispozici tu jsou hřiště na pétanque, plážový volejbal a pingpongové stoly.

Od posledního květnového pondělí funguje i venkovní bazén koupaliště na Kraví hoře. V posledních měsících tu probíhaly intenzivní přípravy na start sezóny, pracovníci například čistili bazény a kontrolovali stav technologií.

Sportovní a rekreační areál na Kraví hoře se dočkal také drobných stavebních úpravy či vylepšení zázemí. Návštěvníci se mohou těšit na nové cesty, opravené schodiště, nové sítě a kůly u plážového volejbalu a sítě kolem hřišť. Novinky se týkají také občerstvení, kde je navýšený počet míst pro návštěvníky, prodejci zároveň zefektivnili i systém objednávek.

Areál v nejbližší době ožije také kulturními akcemi. Ve čtvrtek 13. června se tu například bude slavit 20. výročí Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora, od poloviny června se ve zdejším amfiteátru představí Letní scéna Divadla Bolka Polívky.

Vstupné zůstává ve všech třech provozech stejné jako minulý rok.

Na Mezinárodní den dětí plánuje své otevření královopolský Dobrák nebo Koupaliště Královopolská. Zde budou mít ve svůj den děti vstup zdarma, po celý červen bude navíc platit zvýhodněné vstupné se zahradními lehátky na celý den v ceně.

První červnovou sobotu startuje také sezóna přírodního koupaliště Biotop Brno-Jih, který se nachází mezi ulicemi Kšírovou, Hněvkovského a Sokolovou na ulici K Lávce. Na návštěvníky tu čeká zrekonstruovaná biologická část i povrchy.

Autor: 
Lenka Gregorová
Aktuálně
Janáčkovo kulturní centrum, víceúčelová hala nebo opatření proti velké vodě. Brno má velké plány, se kterými jsou spojeny i vysoké náklady. Na jejich zaplacení si proto v následujících letech půjčí...
26.10.2024 - 07:28
Od středy 30. října do neděle 3. listopadu 2024 budou mít návštěvníci Ústředního hřbitova opět možnost využít minibusovou linku.
25.10.2024 - 18:30
Kompletně novou jídelnu získali školáci ze základní školy Hroznová. Prostory, které se nachází v prvorepublikové secesní vile, podstoupily proměnu po dlouhých třiceti letech. Celou rekonstrukci...
23.10.2024 - 13:18
Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně už dva roky funguje ambulance časné artritidy, která pacientům s revmatoidní artritidou přináší naději na brzké stanovení diagnózy a lepší výsledky léčby. Čas...
22.10.2024 - 12:31
Odborníci Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) budou v následujících třech týdnech prověřovat provoz Jaderné elektrárny Dukovany. Desetičlenný tým složený z expertů z osmi zemí světa,...
21.10.2024 - 13:30
Podmanivá zpěvačka Sian Evans & Kosheen na podzim opět potěší české fanoušky speciálním klubovým turné, které nese název „Celebrating 25 years of Kosheen“. Turné po České republice odstartuje v...
21.10.2024 - 08:15
Komentáře