Reklama
reklama

Kometa veze z Budějovic tři body

Po reprezentační přestávce se hokejisté Komety vydali do Českých Budějovic. S Motorem sice rychle prohrávali, skóre ale otočili a po skvělém bojovném a obětavém výkonu si odvezli všechny tři body. Devatenáctiletý útočník Erik Meluzín debutoval v nejvyšší soutěži, o rok mladší obránce Patrik Fajmon nastoupil za áčko v lize potřetí.

Vstup do utkání byl rychlý, domácí tým se totiž dokázal střelecky prosadit už ve druhé minutě. Kotouč se odrazil k Jiřímu Ondráčkovi, který si jej rychle přehodil na bekhend a poslal ho do sítě gólmana Tomka – 1:0. Kometa však už za dalších pár minut přispěchala s odpovědí. Martin Zaťovič se po dobrém napadání Petera Muellera dostal k puku za brankou a přihrál jej Petru Holíkovi – 1:1. Brněnský centr vzápětí nezaváhal a z mezikruží se svižnou střelou trefil nad rameno Hrachoviny. Po sérii vyloučení hráli Brňané zkrácenou přesilovou hru. Čtveřici soupeře dobře vykombinovali, gólman se ale proti střele ze skvělé pozice dokázal na poslední chvíli přesunout. Úvodní perioda tedy skončila nerozhodným výsledkem.

Také začátek druhé třetiny nabídl brankové příležitosti. Českobudějovický Martin Hanzl nejprve trefil tyč brněnské brány, o chvíli později pak dostala Kometa k dispozici přesilovou hru. Tomáš Vincour dokázal rychle zachytit Percyho snahu o vyhození, najel si mezi kruhy a prostřelil brankáře střelou na bližší tyč – 1:2. Z pohledu Brňanů to mohlo být vzápětí ještě lepší. Luboš Horký totiž ujel obraně, Hrachovinův beton ovšem přehodit nedokázal a rozdíl tak zůstal jednobrankový. Od této chvíle už to bylo o něco klidnější, modrobílí však i přesto přišli ve 32. minutě s třetí přesnou trefou. Brandon Magee povedenou křižnou přihrávkou našel na druhé straně Luboše Horkého a ten v tomto případě už nezaváhal. Dočkal se svého desátého gólu v sezoně – 1:3. I díky ubráněnému oslabení v závěru tak byla prostřední část v režii Komety.

Nástup do třetího dějství patřil naopak Motoru. Proti střele Petra Šenkeříka do prázdné branky ještě Tomek dokázal natáhnout svůj beton, v následující přesilové hře už se ale domácí tým prosadil. Byl to právě obránce Petr Šenkeřík, kdo s přispěním teče bránícího hráče snížil na rozdíl jednoho gólu – 2:3. O chvíli později měli hráči Českých Budějovic šanci v další početní výhodě, v tomto případě ale brněnská obrana už zapracovala správně. Stejnou herní situaci si dvě minuty vyzkoušeli i komeťáci a Marek Ďaloga dokonce nastřelil tyč, skóre se však ani tentokrát neměnilo. V závěru zažívala Kometa těžké chvíle, když v hrála ve čtyřech pro změnu zase ona. Kapitán Zaťovič a další hráči obětavě padali do střel a pomáhali výborně chytajícímu Tomkovi. Motor to pak ještě zkusil v šesti hráčích na ledě. Modrobílí si ale poradili a po zásluze zvítězili 3:2. 

Branky a nahrávky: 2. J. Ondráček (L. Pech), 42. Šenkeřík, (L. Pech) – 6. P. Holík (Zaťovič), 25. Vincour (Mallet), 32. L. Horký (Magee, Krištof). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5887. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3. Hráči utkání: Jiří Ondráček - Luboš Horký.

Zdroj: HC Kometa

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře