Reklama
reklama

Kometa dotáhla dvoubrankové manko a vrací sérii do Liberce

Kometa chtěla po skvělém pondělním výkonu přidat další výhru a vynutit si páté utkání. Bílí Tygři se ale už po půlminutě hry dostali do vedení, které se jim podařilo v polovině třetího dějství ještě o jeden gól navýšit. Brňané však nesložili zbraně a dvěma brankami z hokejek Michala Krištofa a Marka Ďalogy dokázali vyrovnat. V závěru utkání navíc dokonal obrat Petr Holík a osmifinálová série se tak rozhodne až ve čtvrtek pod Ještědem.

Na první gól nemuseli diváci dlouho čekat. Už třicet vteřin po úvodním vhazování nahodil puk od modré čáry Jaroslav Vlach a schovaný pokus proplul až za Čiliaka – 0:1. Vyrovnání měl na hokejce v 7. minutě Petr Holík, jenž se protáhl do pásma a z pravého kruhu orazítkoval spojnici Kváčovy klece. Za pár okamžiků musel na trestnou lavici usednout Rychlovský a Kometa tak měla k dispozici první početní převahu. V té si největší šanci vytvořil Horký, když dorážel střelu Holíka a jen o pár centimetrů minul levou tyč.

V 15. minutě našel Ďalogu na pravé straně v ideální střelecké pozici Kollár. Střelu dlouhonohého obránce musel Kváča krotit hokejkou. Na konci úvodní dvacetiminutovky si domácí vybojovali další početní výhodu a znovu v ní tlačili. Po kličce na modré čáře předložil Adam Zbořil kotouč na pravý kruh, odkud pohotově pálil Holík a podruhé v utkání rozezvonil tyč. Na další pokusy Zbořila a Horkého si počíhal Kváča.

Na startu druhého dějství byli Brňané znovu na dosah vyrovnání. Jenyšova rána se od Kváčova ramene odrazila přímo na čepel Kevina Tanseyho, tomu se však zamést puk sítě nepodařilo. Ve 27. minutě zahrozili Liberečtí v početní výhodě. Ivanovo nahození se od Čiliakových betonů odrazilo na hranu brankoviště, odkud Adam Klapka jen těsně minul.

V polovině zápasu si velkou příležitost vypracoval Jenyš, jenž přebruslil obránce na pravém mantinelu a řítil se sám na Kváču, ten si však na jeho bekhendový blafák zkušeně počkal. Za pár okamžiků ujel obraně Bílých Tygrů i Martin Zaťovič, který byl adresátem dlouhého pasu na útočnou modrou čáru, ani on však na strážce liberecké svatyně nevyzrál. Gólem zaváněla i situace z poslední minuty. Po vhazování v útočném pásmu doklouzal kotouč na Rhetta Hollanda, jehož pumelice prosvištěla kousíček od pravé tyče.

Ve 44. minutě mohli jít hosté do dvoubrankového trháku. Klapka dobruslil nahozený kotouč a v mezikruží hledal Birnera, jehož rána z první rozezvučela tyč. Dvě minuty na to zapomněla domácí obrana na útočné modré čáře Jaroslava Vlacha, který osamocený mířil na bránu, vylámal si však zuby na mrštné lapačce Marka Čiliaka. Ve 49. minutě už ale Liberečtí slavili. Najmanův pas zpoza brány zpracoval ve slotu Jan Šír a s přispěním brankové konstrukce rozvlnil síť – 0:2.

Modrobílí však nesložili zbraně, právě naopak! V 53. minutě vykřesal naději Michal Krištof, když vzal přesilovou hru na sebe a vstřelil kontaktní gól – 1:2. Za dalších padesát sekund nastalo ve Winning Group Areně modrobílé peklo. Přesný Bartejsův pas z levého mantinelu dosedl přímo na čepel Marka Ďalogy a ten se do poloodkryté klece nemýlil – 2:2.  Strhující obrat dokonal v 57. minutě Petr Holík, který se po Vincourově ráně nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a zametl puk za Kváčova záda – 3:2. Bílí Tygři to ještě v závěru zápasu zkoušeli v šesti, leč žádný gól už utkání nenabídlo. Osmifinálová série se tak stěhuje k rozhodujícímu čtvrtečnímu duelu do Liberce.

Branky a nahrávky: 53. Krištof (Bartejs), 53. Ďaloga (Bartejs), 57. P. Holík (Zaťovič, Vincour) – 1. J. Vlach (Klapka), 49. J. Šír (A. Najman). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Lederer, Rampír. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7014. Střely na branku: 42:20. Průběh utkání: 0:2, 3:2. Stav série: 2:2. Hráči zápasu: Tomáš Bartejs, Petr Kváča.

Zdroj: HC Kometa

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře