Reklama
reklama

Jihomoravský filmový fond rozdělí 9 milionů na podporu filmové tvorby

Do 1. března mohou žádat o příspěvek tvůrci filmů. Jihomoravský filmový fond tentokrát rozdělí 9 milionů na podporu audiovizuálního průmyslu, filmové tvorby a posílení propagace Jihomoravského kraje a města Brna prostřednictvím audiovizuálních děl. Příspěvek lze žádat na hraná, animovaná a dokumentární díla.
Ilustrační foto Foto: MMB

Podmínkou pro získání příspěvku je mimo jiné útrata 100 procent přidělené dotace v regionu. Při hodnocení budou hrát roli kritéria jako jsou propagační potenciál projektu pro město a kraj nebo využití místních profesionálů a služeb.  

„Díky ušetřeným nákladům na provozu fondu v loňském roce jsme mohli navýšit letošní rozpočet na výrobu z 8,5 na 9 milionů korun. Maximální možný příspěvek na jeden projekt je 5 milionů korun,“ uvedl radní města Brna pro oblast kultury Marek Fišer. 

Fond založily společně město Brno a Jihomoravský kraj. V loňské výzvě na výrobu získaly příspěvky například pohádka Hodinářův učeň natáčená na zámku v Lednici a v Uherčicích na Znojemsku nebo Poslední aristokratka odehrávající se z podstatné části na zámku v Miloticích.

Zdroj: MMB

Autor: 
Petra Slavíková
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře