Reklama
reklama

Bosonohy připravují cyklostezku do Kohoutovic, dojde tak k pohodlnému spojení s Žebětínem i Bystrcí

Cyklisté se mohou těšit na nové propojení z Bosonoh přes Kohoutovice až na Žebětín nebo Bystrc. Před několika lety došlo díky projektu z participativního rozpočtu Dáme na vás právě k propojení Kohoutovic a Žebětína přes oboru Holedná. Nyní se chystá napojení až do Bosonoh. Čeká se pouze na vyjádření majitelů se souhlasem, jelikož cesta vede přes majetky více než stovku majitelů zahrádek. Těm slibuje tamní vedení na oplátku pohodlnější přístup k jejich pozemkům.

Od propojení s ostatními městskými částmi si bosonožské vedení slibuje komfortní a pohodlnou vycházkovou trasu směrem k oboře a adekvátně jim zajistit pohodlný průjezd.

„Obyvatelům Bosonoh chceme umožnit pohodlnou a příjemnou cestu na kole. Spousta z nich využívá kolo hlavně k rekreaci. Dosud neměli bosonožští žádnou možnost, jak bezpečně v okolí vyjet. Nyní by totiž cyklisté museli vyhledávat trasu přes Starou dálnici nebo přes komunikaci na ulici Chironova, která pro ně není bezpečná. To by se mělo po vybudování cyklostezky zlepšit,“ uvedl starosta MČ Brno-Bosonohy Martin Černý.

Pro radnici je důležité se dohodnout s majiteli až 100 zahrádek, přes jejichž pozemky by měla nová cyklostezka vést.

„Trasa stezky vede kolem parcel zahrádek, které leží na katastru Bosonoh. Cesta historicky uhnula mimo a kvůli tomu fakticky zasahuje do pozemku majitelů zahrádek. Někde jde jen o pouhých třicet centimetrů, někde o metr, nebo metr a půl. Doufáme, že se nám podaří zajistit souhlas s umístěním stavby a následně se dohodne na výkupu nebo bezúplatném daru pozemku. Fakticky to pro majitelé neznamená žádné omezení, protože oplocení a vstupy do zahrádek mají již dávno zařízené. Tím že zde vznikne asfaltovaná trasa, tak se zlepší i dostupnost pro majitele. Zvlášť v zimních měsících, kde to pro ně není komfortní. Majitelům zajistíme terénní úpravou napojení k jejich vstupu. Pevně věřím, že se dohodneme. Koneckonců, budou z toho těžit i oni,“ uzavřel Černý.

TZ

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře