Reklama
reklama

Advent na Zelňáku přivítal první návštěvníky

Tak jako v řadě evropských měst, i v Brně začaly vánoční trhy. Na Zelném trhu jsou od 17. listopadu otevřeny vánoční stánky s řemeslnými výrobky, jídlem a nápoji. V provozu budou do 23. prosince.

Vánoční trhy v Brně začaly tradičně nejdříve na Zelném trhu. Překvapil velký zájem návštěvníků. „Na adventní trhy jezdím více než 20 let a byla jsem mile překvapena, kolik lidí na Zelňák dorazilo hned první den,“ uvedla prodejkyně originálních šperků Miroslava Dufková.

Velké oblibě se těší ukázky řemesel ve spodní části Zelného trhu. Děti mají možnost si zde ukovat vlastní podkovu. „Jsem moc rád, že se ukázky mého řemesla těší takové pozornosti rodičů a dětí,“ uvedl kovář Tomáš Plachý. Stejně tak si děti mohou prohlédnout a vyzkoušet práci na tkalcovském stavu u stánku Honzy Součka.

Úspěšný start zaznamenal charitativní projekt Daruj Kelímek. Během prvního dne se rozhodlo svůj kelímek darovat 600 lidí. Ve prospěch charitativních organizací se tím vybralo 30 000 korun.

Vysoká návštěvnost překvapila některé prodejce jídla a pití. Ti museli v průběhu dne doplňovat zboží častěji, než předpokládali. Největší zájem byl o tradiční svařák, jehož cena zůstává stejná jako v loňském roce.

K Zelnému trhu se 24. listopadu přidají také další oblíbená adventní tržiště, a to na náměstí Svobody, Dominikánském náměstí a Moravském náměstí u Jošta. Návštěvníci se v tento den mohou těšit na rozsvícení vánočních stromů a zahájení kulturních programů.

TZ

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře