Reklama
reklama

Říjen v Zoo Brno - senioři i nositelé zvířecích příjmení mají možnost navštívit zoo za 10 korun

U příležitost Mezinárodního dne seniorů připravila Zoo Brno na sobotu 1. října vstup pro seniory za pouhých 10 Kč. Tradiční je také zvýhodněné vstupné za 10 Kč pro nositele zvířecích příjmení, a to v úterý 4. října v souvislosti se Světovým dnem zvířat.

Pro seniory bude v ten den k dispozici také vláček zdarma a komentovaná krmení tygra, lachtana, lemura a na Safari. Pro všechny návštěvníky bude k dispozici tzv. gerontooblek, který umožní alespoň na chvíli zestárnout a pochopit, proč je důležité mít pro seniory porozumění a trpělivost. Ve spolupráci se společností ADRA si otestují brýle zhoršující zrak, sluchadla tlumící sluch či zátěže, které způsobují tuhost kloubů.

Vstup za 10 Kč platí pro seniory nad 65 let při předložení dokladu (seniorská jízdenka MHD atp.). Akce je součástí Brněnských dnů pro seniory.

4. října si připomínáme Světový den zvířat připadající na svátek mnicha sv. Františka z Assissi, který zasvětil celý svůj život péči o zvířata. Pro děti a rodiče je připraven soutěžní kvíz zaměřený na ochranu, rekordy a další zajímavosti ze světa zvířat. Návštěvníci ho najdou v dotykových panelech v kamčatské chalupě, indiánském srubu, Exotáriu a Tropickém království. Každý nositel zvířecího příjmením má v tento den vstup do zoologické zahrady pouze za 10 Kč.

Možná jste milovníky kávy, ale možná nevíte, že její pěstitelé aktuálně čelí cenové i klimatické krizi. To je jeden z důvodů, proč bude i letos Zoo Brno hostit výstavu fotografií o životě pěstitelů kávy v Kolumbii s názvem Kávová krize. Vidět ji můžete v týdnu od 1. října do 8. října 2022 v areálu zoo u Exotária a také na venkovní zdi Střediska ekologické výchovy Hlídka v parku pod Špilberkem.

„Vyrazili jsme za pěstiteli kávy v jihoamerické Kolumbii. Díky jejich příběhům a fotografiím můžeme nahlédnout do života lidí, se kterými se běžně nesetkáme, ale většina z nás se s nimi nepřímo spojuje každé ráno. Náš šálek kávy může mít různé dopady na životy pěstitelů. Ti po dlouhá desetiletí čelí cenové krizi a v posledních letech také zesilujícím dopadům klimatické změny,“ vysvětluje autor výstavy Stanislav Komínek z organizace Fairtrade Česko a Slovensko, která akci koordinuje.

Zdroj: ZOO BRNO

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře