Reklama
reklama

Sport

Rovnou dva velkolepé turnaje bude hostit v příštích letech Brno. Už za dva roky se po dlouhých 36 letech vrátí do Česka vrcholná mezinárodní házená, kterou přinese evropský šampionát žen v roce 2026. Za pět let pak na něj naváže ženské mistrovství světa.
Stáří: 2 týdny 6 dnů
Sportovcem Jihomoravského kraje za minulý rok se stal brokový střelec Jiří Lipták. Ocenění z rukou hejtmana Jana Grolicha převzal v úterý večer 19. března 2024 v prostorách brněnského SONO Centra.
Zbrojovka, Kometa nebo basketbalové Žabovřesky. Věhlasných sportovních klubů a jmen je v Brně nespočet.
Městská část pořádá již tradiční akci Fotbálkohraní, dvoudenní turnaj v malém fotbale na fotbalovém hřišti Tatranu Kohoutovice. Fotbálkohraní se uskuteční v termínu 12. a 13. září a je určeno pro kohoutovické mateřské a základní školy.
Influencer Majk na cestách vyrazí na kole na půlroční benefiční výpravu z Brna do Singapuru. Podpoří tím dobročinnou organizaci Dnes pomáhám a její projekt Jedna se počítá, který pomáhá vážně nemocným a hendikepovaným dětem a jejich rodinám. Za každý ujetý kilometr věnuje projektu jednu korunu.
Ve věku 93 let zemřel v Brně ve středu 7.12. časně ráno někdejší československý olympijský reprezentant Jaroslav Bogdálek.
Květnový program Institutu Paměti národa Brno přináší aktuální svědectví z války na Ukrajině, přednášku o konfliktu na Blízkém východě, Běh pro Paměť národa a tvůrčí dílny pro děti z Ukrajiny.
Kometa chtěla po skvělém pondělním výkonu přidat další výhru a vynutit si páté utkání. Bílí Tygři se ale už po půlminutě hry dostali do vedení, které se jim podařilo v polovině třetího dějství ještě o jeden gól navýšit.
Kometa v páteční den cestovala za nevlídného počasí do Ostravy, kde chtěla navázat na dvě předchozí výhry. Střelecky byla po celé utkání aktivnější, vypálila celkem 44 ran, ale gólově se nemohla dlouho prosadit. Až ve třetí části se konečně chytila a dokázala vyrovnat.
Po reprezentační přestávce se hokejisté Komety vydali do Českých Budějovic. S Motorem sice rychle prohrávali, skóre ale otočili a po skvělém bojovném a obětavém výkonu si odvezli všechny tři body.
Utkání proti Dornbirnu nenabídlo příliš šancí ani festival hokejové krásy. V bojovném střetnutí zajistil Orlům vedení Prokeš, za hosty ale ve třetí třetině srovnal Hancock. Prodloužení rozhodl hned v úvodu vítěznou trefou Ryan Culkin.
Ve čtvrtek 28. října 2021 je nejen Den vzniku samostatného československého státu, ale také svátek pro sportovní fandy. Od 15:20 se totiž v hale Vodova odehraje brněnské futsalové derby.
Moravské derby přineslo atraktivní podívanou, celkově se fanoušci ve Zlíně dočkali osmi branek. Přestože byla Kometa ve vedení a dvakrát se jí podařilo vyrovnat, Beranům se ve třetí třetině nakonec povedlo utkání překlopit na svoji stranu.
Znojemským hokejistům se nepodařilo navázat na páteční výhru v Dornbirnu. Na ledě Žraloků opět poměrně brzy inkasovali, ale tentokrát nedokázali rychle reagovat. V polovině utkání už ztráceli dva góly, o jediný přesný zásah se v 57. minutě postaral Adam Sedlák.
Orli vstoupili do utkání aktivně a již ve třetí minutě se radovali z první branky. Od půlky zápasu však tahali za kratší konec a museli mazat vedení Villachu, což se jim do závěrečné sirény nepovedlo, a tak poprvé v letošní sezóně odcházejí z domácího ledu bez bodu.
Gólově atraktivní utkání muselo fanoušky v ochozech a také u monitorů bavit. Padlo celkem jedenáct branek, přičemž se skóre neustále přelévalo. Kometa vedla, pak prohrávala, ale v závěrečné části dokázala nepřízeň osudu zvrátit a za stavu 5:5 se šlo do prodloužení.