Reklama
reklama

V Újezdě u Brna začíná stavba Multifunkční sportovní haly

Stavba multifunkční sportovní haly je v Újezdě u Brna připravována již více než dva roky. Potřeba této stavby vznikla zejména na základě požadavku místních sportovců, a to především oddílu házené při Tělovýchovné jednotě Sokol, která je v místě tradičním sportem a v roce 2019 zaznamenala významné sportovní úspěchy.
Vizualizace
Vizualizace

Objekt je navržený jako dvoupodlažní s vnitřním komunikačním koridorem z chodeb a dvojicí schodišť. Hlavní provoz haly je řešen z centrální chodby s recepcí a schodištěm do druhého nadzemního podlaží. Sportující budou vstupovat skrze špinavou chodbu do jednotlivých šaten, v nichž je umístěno hygienické zázemí s WC a sprchou a poté již skrze čistou chodbu přímo do prostoru herní plochy. Podlaha herní plochy bude mít umělý povrch. Diváci budou moci v případě sportovních akcí vstupovat kromě hlavního vstupu také dvojicí bočních vstupů v prostoru baru v prvním nadzemním podlaží. Diváci budou mít možnost konzumace ve vnitřních prostorách baru a v krytých venkovních prostorách terasy. Tribuna pro diváky je po celé délce hřiště a má kapacitu 150 osob. V druhém nadzemním podlaží se nachází menší cvičební sál a dále klubovny pro místní spolky. V levé části objektu je navržena posilovna včetně šatny dělené na muže a ženy s vlastním hygienickým zázemím a úklidovou komorou.

Objekt je řešen jako bezbariérový, komunikační prostory jsou bez terénních nerovností a přístup do druhého nadzemního podlaží je zajištěn výtahem.

„Z rozhovorů s místními sportovci, ale i občany, kteří si rádi ve volném čase zasportují, vím, že se na krásné prostory nové haly těší. Osobně věřím, že poté budou výsledky místních sportovců ještě lepší a že nová sportovní hala přiláká ke sportování všechny generace místních občanů,“ uvedla starostka města Marie Kozáková.

Multifunkční sportovní hala je situována do prostoru bývalého koupaliště. Do budoucna je počítáno s vybudováním venkovních sportovních ploch, například kurtů, proto je součástí sportovní haly také zázemí pro venkovní sporty tvořené dvojicí šaten samostatně pro muže a ženy.

Stavba Multifunkční sportovní haly si vyžádá náklady ve výši 85 mil. Kč bez DPH. V současné době je MMR akceptována žádost o dotaci ve výši 30 mil. Kč. Z důvodu rozpočtového provizoria nebylo doposud vydáno rozhodnutí o přiznání dotace. 

TZ: Město Újezd u Brna

Autor: 
redakce
Aktuálně
Venku dokončují hrubou stavbu a instalují fasádní panely, uvnitř montují rozvody vzduchotechniky a začali pracovat na elektroinstalaci. Ve výstavbě třetí haly pro míčové sporty na Vodově se dělníci...
27.07.2024 - 09:00
Ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci kontrolovala hlídka městské policie Štursovu ulici v brněnském Komíně, kde parkovala tři auta s rozbitými bočními okénky.
25.07.2024 - 12:28
Dopravní podnik města Brna pořídí deset minibusů SOR ICN 9,5. V provozu nahradí vyřazené minibusy Stratos, a to zejména na méně vytížených linkách. Za desítku vozů dopravce zaplatí 51 miliónů korun,...
24.07.2024 - 12:27
S nepříjemnými pocity z ležícího muže se v neděli odpoledne svěřili na tísňové lince městské policie kolemjdoucí v Židenicích.
24.07.2024 - 07:39
V Brně je v plném proudu 9. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla...
22.07.2024 - 09:32
Jen každý pátý člověk tuší, že vyšší cholesterol má u nás více než 80 procent dospělé populace. Za jeho vznikem pak často stojí i špatná strava, přejídání i nedostatečný pohyb. Léto je doba grilování...
21.07.2024 - 13:42
Komentáře