Kam jít za lokálními potravinami? Na Zelný trh
První ochutnávky se uskuteční od 20. do 22. června. Následující měsíc se na „Zelňák“ zemědělci sjedou od 18. do 20. července, v srpnu pak 22. až 24. srpna. Po konci prázdnin se akce bude konat od 5. do 7. září a 3. až 5. října. „Cílem projektu je představit činnost jihomoravských farmářů. Na Zelném trhu a v Tržnici bude v příštích týdnech připravený program, při kterém se budou prezentovat rozmanité druhy ovoce a zeleniny, uskuteční se workshopy o vaření nebo školní farmářský trh,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.
Součástí Slow Food bude také semínková burza, na které budou mít návštěvníci možnost výměny semen na tradiční i méně obvyklé druhy zeleniny a bylin. Pro děti i dospělé budou v prostoru Tržnice připravené dílny. Na nich si účastníci vyzkouší techniky tradičního lokálního vaření, přípravy jídla a konzervace potravin. Výstavu doprovodí praktické dílny pro děti a veřejnost v prostorách Tržnice Brno, které ukáží a naučí techniky tradičního lokálního vaření, přípravy jídla a konzervace potravin.
Zdroj: Brno.cz