Reklama
reklama

Starobrno předvede na Špilberk Food Festivalu párování piva s jídlem

Nádvoří a terasy hradu Špilberk budou letos už čtvrtým rokem hostit milovníky dobrého jídla a pití: o tomto víkendu od 5. do 7. června se zde uskuteční Špilberk Food Festival. O gastronomické zážitky se postarají šéfkuchaři nejvýznamnějších restaurací Jihomoravského kraje. Značka piva Starobrno při této příležitosti představí svou starobrněnskou hospodu, kde návštěvníkům nabídne ukázky pivního sommeliérství a párování piva s jídlem.

Uvedenou hospodu návštěvníci na Špilberku najdou podle plánku, který obdrží při vstupu – nachází se na Kurtině pod číslem 29. Během celé doby trvání festivalu si ve starobrněnském stanu (hospodě) mohou návštěvníci koupit pivo a k němu doporučená jídla. 

Připravujeme dále také ukázky pivního sommeliérství, kdy jsme pro návštěvníky připravili tzv. řízenou degustaci pod dohledem našeho obchodního sládka a sommeliéra v jedné osobě Svatopluka Vrzaly. Degustační vzorky jídla s pivem tak budou ochutnávat s příslušným odborným komentářem. Uvedená degustace se uskuteční v pátek v 17:00 a 19:00 hodin, v sobotu v 15:00 a 17:00 hodin a v neděli ve 12:00 hodin,“ konstatovala manažerka Petra Gargošová, která za Starobrno na místě zajišťuje pivní sekci. Na čepu v hospodě podle ní bude Starobrno Drak, Medium, Nefiltrovaný ležák, dále pak Krušovice Pšeničné a cider Strongbow. Jídlo k řízeným degustacím dodala Restaurace u Fidela, která se Starobrnem při párování piva s jídlem dlouhodobě spolupracuje. Pod vedením šéfkuchaře Petra Vramby proto v restauraci navrhli a připravili jídla k jednotlivým druhům piv a cideru i u příležitosti Špilberk Food Festivalu.

 

Návštěvníci festivalu budou mít příležitost ochutnat následující kombinace:

Starobrno Drak - Gorgonzolová pěna s vlašskými ořechy, salátek z rukoly, polníčku a radicchia ochucený medovo-hořčičným vinaigrettem s příchutí citrusů, crostina

Krušovice Pšeničné - Marinovaná kreveta v červeném grepu a limetové šťávě, galangalová pěna, pomerančové želé, karotkové pyré, rýžový crecker

Starobrno Medium - Krůtí roládka plněná sušenými rajčaty, karotkou a vejci, salátek z čočky s kořenovou zeleninou a jemně česnekovou pěnou

Starobrno nefiltrovaný ležák - Konfitovaný bůček v redukci piva a medu provoněná čerstvými bylinkami, vlámská kaše s koriandrem, smažená vídeňská cibulka

Cider Strongbow - Čokoládový fondant s redukcí malin a cideru, noček vanilkového mascarpone s příchutí limoncella

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
V průběhu letošního léta to byla v Brně jedna dopravní uzavírka za druhou, a vypadá to, že konce dopravních omezení se jen tak nedočkáme. Město má v plánu opravy ulic Gorkého a Arne Nováka, které...
23.08.2017 - 11:45
Milovníci kempování a táborníci mohou slavit. Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek v úterý zrušil zákaz rozdělávání ohňů. Nic tedy táborníkům nebrání v tom, opéci si poslední prázdninový...
23.08.2017 - 06:58
Již zítra zaparkuje na Zelném trhu speciální autobus s kavárnou, který nabídne návštěvníkům nevšední prožitek naprosté tmy. Hosté si tak mohou na chvíli zakusit, co to znamená být slepý.
22.08.2017 - 12:00
Řidič sportovního auta značky Dodge ujížděl policistům rychlostí o polovinu přesahující předpisy. Jejich honička skončila na polní cestě, kde se sportovní vůz zaseknul. Nyní čeká řidiče správní...
22.08.2017 - 07:37
Boj proti stánkařům v podchodu brněnského hlavního nádraží neustává. Město začíná rozesílat výpovědi nájemních smluv.
21.08.2017 - 16:03
V poslední době přibývá případů, kdy si cestující v autobuse či vlaku dopřeje chvilku spánku, a po probuzení zjistí, že byl okraden. Policisté proto apelují na občany, aby byly obezřetnější a své...
21.08.2017 - 12:07
Komentáře