Reklama
reklama

Starobrno předvede na Špilberk Food Festivalu párování piva s jídlem

Nádvoří a terasy hradu Špilberk budou letos už čtvrtým rokem hostit milovníky dobrého jídla a pití: o tomto víkendu od 5. do 7. června se zde uskuteční Špilberk Food Festival. O gastronomické zážitky se postarají šéfkuchaři nejvýznamnějších restaurací Jihomoravského kraje. Značka piva Starobrno při této příležitosti představí svou starobrněnskou hospodu, kde návštěvníkům nabídne ukázky pivního sommeliérství a párování piva s jídlem.

Uvedenou hospodu návštěvníci na Špilberku najdou podle plánku, který obdrží při vstupu – nachází se na Kurtině pod číslem 29. Během celé doby trvání festivalu si ve starobrněnském stanu (hospodě) mohou návštěvníci koupit pivo a k němu doporučená jídla. 

Připravujeme dále také ukázky pivního sommeliérství, kdy jsme pro návštěvníky připravili tzv. řízenou degustaci pod dohledem našeho obchodního sládka a sommeliéra v jedné osobě Svatopluka Vrzaly. Degustační vzorky jídla s pivem tak budou ochutnávat s příslušným odborným komentářem. Uvedená degustace se uskuteční v pátek v 17:00 a 19:00 hodin, v sobotu v 15:00 a 17:00 hodin a v neděli ve 12:00 hodin,“ konstatovala manažerka Petra Gargošová, která za Starobrno na místě zajišťuje pivní sekci. Na čepu v hospodě podle ní bude Starobrno Drak, Medium, Nefiltrovaný ležák, dále pak Krušovice Pšeničné a cider Strongbow. Jídlo k řízeným degustacím dodala Restaurace u Fidela, která se Starobrnem při párování piva s jídlem dlouhodobě spolupracuje. Pod vedením šéfkuchaře Petra Vramby proto v restauraci navrhli a připravili jídla k jednotlivým druhům piv a cideru i u příležitosti Špilberk Food Festivalu.

 

Návštěvníci festivalu budou mít příležitost ochutnat následující kombinace:

Starobrno Drak - Gorgonzolová pěna s vlašskými ořechy, salátek z rukoly, polníčku a radicchia ochucený medovo-hořčičným vinaigrettem s příchutí citrusů, crostina

Krušovice Pšeničné - Marinovaná kreveta v červeném grepu a limetové šťávě, galangalová pěna, pomerančové želé, karotkové pyré, rýžový crecker

Starobrno Medium - Krůtí roládka plněná sušenými rajčaty, karotkou a vejci, salátek z čočky s kořenovou zeleninou a jemně česnekovou pěnou

Starobrno nefiltrovaný ležák - Konfitovaný bůček v redukci piva a medu provoněná čerstvými bylinkami, vlámská kaše s koriandrem, smažená vídeňská cibulka

Cider Strongbow - Čokoládový fondant s redukcí malin a cideru, noček vanilkového mascarpone s příchutí limoncella

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Policie Foto: Centrum news
Muž, který řídil bez řidičského průkazu přejel dvojitou čáru. Když spatřil auto policie, zaparkoval a snažil se uniknout strážníkům. Mezitím na jeho místo přelézal spolujezdec.
23.01.2018 - 16:05
Krajský úřad Foto: Centrum news
Celkem 437 žádostí o „kotlíkové dotace“ za 44,893 milionu korun schválila krajská rada na svém jednání v pondělí 22. ledna 2018. Šlo o první schválené žádosti podaných v první krajské výzvě...
23.01.2018 - 07:29
Fakultní nemocnice Brno zahájila koncem listopadu investiční akci - přístavba nové lékárny v přízemí pavilonu L v areálu Bohunic.
22.01.2018 - 20:09
Dopravní nehoda u obce Závist Foto: ZZS JMK
U obce Závist na Blanensku se střetl osobní automobil s kamionem. Řidič auta byl zaklíněný, vyprošťování trvalo více než půl hodiny. Ve vážném stavu byl transportován vrtulníkem do nemocnice.
22.01.2018 - 13:40
Ilustrační foto, alkohol Foto: Centrum news
Viditelně opilé mladé hochy zpozorovali strážníci v sobotu večer v Brně Medlánkách. Čtrnáctiletý chlapec nadýchal 1,86 promile alkoholu.
22.01.2018 - 06:56
Po více než dvouleté pauze se mnohonásobný držitel Ceny Anděl, Dan Bárta, chystá společně s kapelou ILLUSTRATOSPHERE posílenou o mezinárodně uznávaného bubeníka Martina Valihoru na velkolepé turné,...
21.01.2018 - 11:48
Komentáře