Reklama
reklama

Starobrno předvede na Špilberk Food Festivalu párování piva s jídlem

Nádvoří a terasy hradu Špilberk budou letos už čtvrtým rokem hostit milovníky dobrého jídla a pití: o tomto víkendu od 5. do 7. června se zde uskuteční Špilberk Food Festival. O gastronomické zážitky se postarají šéfkuchaři nejvýznamnějších restaurací Jihomoravského kraje. Značka piva Starobrno při této příležitosti představí svou starobrněnskou hospodu, kde návštěvníkům nabídne ukázky pivního sommeliérství a párování piva s jídlem.

Uvedenou hospodu návštěvníci na Špilberku najdou podle plánku, který obdrží při vstupu – nachází se na Kurtině pod číslem 29. Během celé doby trvání festivalu si ve starobrněnském stanu (hospodě) mohou návštěvníci koupit pivo a k němu doporučená jídla. 

Připravujeme dále také ukázky pivního sommeliérství, kdy jsme pro návštěvníky připravili tzv. řízenou degustaci pod dohledem našeho obchodního sládka a sommeliéra v jedné osobě Svatopluka Vrzaly. Degustační vzorky jídla s pivem tak budou ochutnávat s příslušným odborným komentářem. Uvedená degustace se uskuteční v pátek v 17:00 a 19:00 hodin, v sobotu v 15:00 a 17:00 hodin a v neděli ve 12:00 hodin,“ konstatovala manažerka Petra Gargošová, která za Starobrno na místě zajišťuje pivní sekci. Na čepu v hospodě podle ní bude Starobrno Drak, Medium, Nefiltrovaný ležák, dále pak Krušovice Pšeničné a cider Strongbow. Jídlo k řízeným degustacím dodala Restaurace u Fidela, která se Starobrnem při párování piva s jídlem dlouhodobě spolupracuje. Pod vedením šéfkuchaře Petra Vramby proto v restauraci navrhli a připravili jídla k jednotlivým druhům piv a cideru i u příležitosti Špilberk Food Festivalu.

 

Návštěvníci festivalu budou mít příležitost ochutnat následující kombinace:

Starobrno Drak - Gorgonzolová pěna s vlašskými ořechy, salátek z rukoly, polníčku a radicchia ochucený medovo-hořčičným vinaigrettem s příchutí citrusů, crostina

Krušovice Pšeničné - Marinovaná kreveta v červeném grepu a limetové šťávě, galangalová pěna, pomerančové želé, karotkové pyré, rýžový crecker

Starobrno Medium - Krůtí roládka plněná sušenými rajčaty, karotkou a vejci, salátek z čočky s kořenovou zeleninou a jemně česnekovou pěnou

Starobrno nefiltrovaný ležák - Konfitovaný bůček v redukci piva a medu provoněná čerstvými bylinkami, vlámská kaše s koriandrem, smažená vídeňská cibulka

Cider Strongbow - Čokoládový fondant s redukcí malin a cideru, noček vanilkového mascarpone s příchutí limoncella

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Talentovaný středoškolák stráví jeden prázdninový týden počítáním náročných příkladů a sestavováním fyzikálních pokusů. Martin z Gymnázia a SOŠ zdravotnická a ekonomická Vyškov bude na Mezinárodní...
22.07.2018 - 18:15
Ilustrační foto Foto: Centrum news / Tomáš Varga
Hnutí Žít Brno se rozhodlo napsat italskému premiérovi dopis, ve kterém uvádí, že pokud domluva s jeho českým protějškem Andrejem Babišem dopadne úspěšně, "klidně si těch pár lidí vezmeme do...
20.07.2018 - 06:30
Hledaný pachatel Foto: PČR
Kriminalisté od nedělního rána pátrají po muži, který se pokusil znásilnit mladou ženu v brněnské Líšni. Naštěstí jej vyrušil svědek, který slyšel křik a volání o pomoc. Poznáváte muže na fotografii...
19.07.2018 - 19:40
Téměř šest hodin trvala operace, při níž ortopedové z Fakultní nemocnice u sv. Anny pacientovi odstranili velkou část stehenní kosti s nádorem včetně některých měkkých tkání a svalů. Doktorům se...
19.07.2018 - 11:50
Hlasování pokračuje. Od včerejšího dne i osobně. Foto: MMB
Brněnští obyvatelé rozhodnou, zda nově opravené Dominikánské náměstí doplní socha Josefa II. Během prázdnin o tom mohou hlasovat přes BrnoID a od včerejška i vyplněním hlasovacího lístku v...
19.07.2018 - 06:30
Čtvrtý ročník festivalu věnovanému jedné z výrazných brněnských osobností – Johannu Gregoru Mendelovi – se letos uskuteční v jihomoravské metropoli. Festival započne 20. července a skončí 22....
18.07.2018 - 14:50
Komentáře