Reklama
reklama

Degustaci jídla, vína a destilátů letos na Špilberk Food Festivalu doprovodí královská hostina

Menu jako pro krále. Tak by se dal označit 4. ročník Špilberk Food Festivalu, který se odehraje na hradu Špilberk ve dnech 5. až 7. června. 

S exkluzivní novinkou se představí KOISHI restaurant, který si pro návštěvníky připravil delikátní pětichodové menu s vybranými víny přímo v prostředí Královské kaple. Na účastníky festivalu čeká také workshop alternativních metod přípravy kávy nebo soutěž v otevírání ústřic. Na pódiu se prostřídají zajímavé osobnosti z gastronomického světa, které předvedou svůj um. Hlavními hosty budou rovnou dva michelinští šéfkuchaři, Ital Federico Delmonte a Francouz Guillaume Delaunay.

Šéfkuchaři z celkem 13 jihomoravských restaurací si připravili pro návštěvníky Špilberk Food Festivalu vybraná menu. „KOISHI restaurant dokonce připraví registrovaným zájemcům exkluzivní pětichodové menu doplněné o vybraná vína. Na této hostině budou přítomní i vinaři a majitelé KOISHI restaurantu, kteří ji obohatí svými zajímavými příběhy. To vše v jedinečné atmosféře stylové Královské kaple,” popisuje organizátorka Marie Šotkovská. Vstupenky na toto královské menu jsou k dispozici až do 31. května přímo v KOISHI restaurantu na Údolní 11 v Brně. Festivalové vstupenky jsou dále v prodeji ve vybraných restauracích a ve festivalové dny přímo na místě konání.

Další speciální vstupenkou, kterou si můžou zájemci zakoupit, je vstupenka na řízenou degustaci vinařství z vinného baru PETIT CRU, která se odehraje v prostorách Babinský bistro. Se svými vybranými víny se tam představí pět jihomoravských vinařství. Víno bude téct proudem také přímo na Špilberku. I zde budou probíhat speciální řízené degustace pod vedením VOC Znojmo. Ty budou spojené s prohlídkou kasemat hradu Špilberk. Zároveň každá restaurace nabídne k připravenému menu pečlivě vybraná vína. V ceně vstupenek na festivalový pátek za 1 750 Kč je zahrnutá konzumace v hodnotě 750 Kč, volný vstup na degustace, welcome drink a večerní hudební zábava s DJi a elektroswingem ze SONO Centra.

Vstupenky na sobotu nebo neděli lze pořídit za 500 Kč a je v nich zahrnuto 250 Kč na konzumaci z festivalové nabídky.

Molekulární mixologie, otevírání ústřic a ohnivá barmanská show

Špilberk Food Festival není jen o konzumaci dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. „V rámci festivalových dnů bude probíhat několik workshopů, které povedou odborníci svého řemesla. V pátek tak budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se degustace destilátů, dále budou probíhat degustace čajů vysoké kvality pod vedením propagátora čajové kultury Daniela Kláska nebo workshop s názvem Kouzlo alternativních metod kávy. A díky partnerovi festivalu Pivovaru Starobrno se návštěvníci přiučí tajům pivního sommelierství, ” doplňuje za pořadatele Šotkovská. 

Po všechny tři festivalové dny bude návštěvníky bavit cimbálová muzika a jazzové trio. Doprovodný program Špilberk Food Festivalu je letos opravdu bohatý. Svůj um představí například Jakub Jurka, který se zaměřuje na budoucnost kuchyně - molekulární mixologii. Dále se návštěvníci můžou těšit na mistra světa v míchání nealkoholických nápojů Achima Šipla, šéfcukrářku Adélu Hostáškovou nebo na barmana s ohnivou show Martina Vogeltanze. Chybět nebude ani přední český šéfkuchař Dalibor Navrátil, který zároveň návštěvníky provede celým festivalem. Naopak své vlastní dovednosti si můžou návštěvníci vyzkoušet v rámci soutěže v otevírání ústřic.

Pro informace a novinky z festivalu sledujte:

Web: spilberkfoodfestival.cz

Autor: 
redakce
Aktuálně
Muzeum města Brna chystá na Špilberku výstavu „Rok 1918 – co nám válka vzala a dala…“ Foto: Magistrát města Brna
Technické muzeum v Brně, Moravské zemské muzeum, Muzeum města Brna a Muzeum Brněnska se zapojí do výstavního cyklu Republika 100, který oslaví sto let od vzniku samostatného Československa....
18.01.2018 - 15:40
Komplikace na dálnici D1 Foto: HZS JMK
Ani včera se dálnice D1 neobešla bez dlouhých kolon a nehod. Vozovka byla extrémně namrzlá a sypače soli popojížděly pomalu s kolonami, které se vytvářely v obou směrech.
18.01.2018 - 06:58
Malá lvíčata Foto: Zoo Brno
Chovateli mladých lvíčat, která se narodila 29. prosince v brněnské zoo, se podařilo pořídit první snímky těchto dvou roztomilých mláďat.
17.01.2018 - 17:40
V průběhu podzimu se léčil ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně olympionik a komeťácká legenda Vladimír Nadrchal. Vzhledem k tomu, že jeho operace zad proběhla dle plánu a pan Nadrchal procházel...
17.01.2018 - 14:13
Nová část hřbitova ve Slatině Foto: Magistrát města Brna, Z. Kolařík
Slatinský hřbitov město rozšířilo o 1600 metrů čtverečních s kapacitou 56 klasických kopaných hrobů a 318 urnových. Náklady na úpravy se vyšplhaly na 3,1 milion korun. Částku financovalo město Brno.
17.01.2018 - 07:34
Vizualizace rozhledny Holedná Foto: Projekt Dáme na vás
Výzvu k podávání návrhů do druhého ročníku participativního rozpočtu statutárního města Brna schválili dnes radní. Podávat návrhy bude možné od 15. února do konce května 2018. Celková vyčleněná...
16.01.2018 - 16:50
Komentáře