Reklama
reklama

Kuchař z hotelu Continental chválil děti: "Umí krájet cibuli i strouhat mrkev"

Padesátka dětí strávila nedělní dopoledne pod vedením profesionálů v prostorách hotelu Continental v Brně přípravou několikachodového oběda. Děti ve věku 6 – 10 let  rozdělené do šesti týmů podle barev se naučili připravovat rajčatový krém s bazalkou, smetanou a česnekovými krutóny, medailonky z vepřové panenky na cuketovém bramboráčku  a špízky se žampiony s bylinkovou omáčkou se šafránem či jahodový salát s jogurtem a sýrem  a domácí vafle s banánem a nutelou. Velký ohlas mezi dětmi sklidily i nefalšované kuchařské čepice a zástěry.

„Jsem překvapený, jak jsou některé děti šikovné, umí krájet cibuli i strouhat mrkev, je vidět, že doma pomáhají při přípravě jídel,“ svěřil se například jeden z vedoucích týmu, který chystal právě rajčatový krém,  kuchař Marek Šíp.

Ronald Winkler, provozní hotelu byl zase překvapený zájmem rodičů i dětí. "Tento gastro den pořádáme už podruhé, děti jsou nadšené, vyprávějí, jak doma chystají řízky či palačinky. Myslím, že roli sehrávají i mnohé televizní kuchařské pořady.“

Malí kuchtíci u kuchtičky si samozřejmě na svých dílech i pochutnali a po obědě byli všichni odměněni pohádkou Zlatovláska v podání herců Národního divadla Brno.

Autor: 
redakce
Aktuálně
Systém parkovací revoluce, který plánovali brněnští radní spustit v letošním roce, se odsouvá. Rezidentní parkování mělo ve středu města nejprve platit již od jara, poté se start přesunul na letošní...
22.09.2017 - 19:01
S nástupem dětí do škol a školek se pojí zvýšená nemocnost. Nárůst nemocnosti mezi dětmi bývá patrný pravidelně již od poloviny září a jde především o respirační onemocnění a infekční nemoci...
22.09.2017 - 13:46
Kvalita ovzduší v městě Brně a Jihomoravském kraji se výrazně zlepšuje, zaznamenaly to všechny typy stanic imisního monitoringu, které tento trend potvrzují od roku 2010. Silniční doprava je...
22.09.2017 - 07:55
Letos v dubnu vyvolal poprask a nevoli obcí, o kterých se nelichotivě zmiňoval, nyní vychází jeho nová verze. Autentický průvodce To je Brno má i novou kapitolu, v níž dotčená místa vyzdvihují svou...
21.09.2017 - 19:53
Prostor Flédy se v neděli 1. října opět zaplní oblíbeným bleším trhem. Celkem tu nabídne téměř 50 lokálních prodejců vlastnoruční výrobky, věci z druhé ruky, knihy, originální retro věci a rozšíří se...
21.09.2017 - 13:38
Milovníci tradičních i netradičních burgerových specialit a dobré společnosti zbystřete. Již od pátku do neděle můžete potěšit své chuťové pohárky, stačí jenom zavítat na prostranství před obchodní...
21.09.2017 - 07:00
Komentáře