Reklama
reklama

Vánoce u Venduly Svobodové: Sladké nejím, po vanilkovém rohlíčku ale sáhnu

Vendula Svobodová má kladný vztah k jídlu – ráda jí i vaří. Zatímco španělského ptáčka miluje, rýžový nákyp zrovna moc nemusí. Co nejzajímavějšího ve svém životě ochutnala a jak bude letos vypadat její Štědrovečerní večeře?

Vařit ji učila babička.Vendula Svobodová si za plotnu poprvé stoupla ve dvanácti letech a v kuchyni se ráda pohybuje dodnes. Největší úspěch mají její španělští ptáčci s rýží a okurkovým salátem, ty zbožňuje celá rodina. Vendula Svobodová ale nezůstává jen u české klasiky, ráda také zabrousí do exotické kuchyně. A už má i plán na Štědrovečerní večeři – řízky, rosbeef a bramborový salát. K Vánocům neodmyslitelně patří i cukroví, na to byste ji však lámali marně: „Bohužel nejím moc sladké, po vanilkovém rohlíčku ale občas sáhnu,“ přiznává Vendula Svobodová.

 

Sama nejen ráda vaří, ale i ochutnává. „Nejzajímavější jídlo, které jsem kdy měla, byly asi ravioly plněné hovězí oháňkou s lanýžovou redukcí,“ vzpomíná. Nejvíc ji baví pikantní jídla a ráda chodí do restaurací. „Tam si nejčastěji dávám čerstvé plody moře nebo ryby, které doma moc nevařím,“ říká.

 

Jako prezidentka Kapky naděje i milovnice dobrého jídla se Vendula Svobodová stala patronkou nového gastronomického festivalu Jím pro charitu. 

Právě spojení dobrého jídla s dobrým skutkem je podle Venduly Svobodové skvělou kombinací.

 

Když se Venduly Svobodové zeptáte na nejoriginálnější dárek, který kdy pod stromečkem našla, vrátí se o 32 let zpátky. „Jako osmiletá jsem si hrozně moc přála digitální hodinky, které jsem nakonec dostala ukryté v krásném tvaru vánoční ozdoby,“ vzpomíná. Dnes si ideální Vánoce představuje jednoduše – hlavní je mít kolem sebe své blízké.

Autor: 
redakce
Aktuálně
Kvalita ovzduší v městě Brně a Jihomoravském kraji se výrazně zlepšuje, zaznamenaly to všechny typy stanic imisního monitoringu, které tento trend potvrzují od roku 2010. Silniční doprava je...
22.09.2017 - 07:55
Letos v dubnu vyvolal poprask a nevoli obcí, o kterých se nelichotivě zmiňoval, nyní vychází jeho nová verze. Autentický průvodce To je Brno má i novou kapitolu, v níž dotčená místa vyzdvihují svou...
21.09.2017 - 19:53
Prostor Flédy se v neděli 1. října opět zaplní oblíbeným bleším trhem. Celkem tu nabídne téměř 50 lokálních prodejců vlastnoruční výrobky, věci z druhé ruky, knihy, originální retro věci a rozšíří se...
21.09.2017 - 13:38
Milovníci tradičních i netradičních burgerových specialit a dobré společnosti zbystřete. Již od pátku do neděle můžete potěšit své chuťové pohárky, stačí jenom zavítat na prostranství před obchodní...
21.09.2017 - 07:00
Měsíc po umístění speciální lavičky plné knih v parku na Obilním trhu si už jen tak nepočtete. Knihy jsou rozebrané, prostor lavičky zaplnily odpadky.
20.09.2017 - 19:53
Víno a burčák ze čtyřiadvaceti vinařství, řemeslné a dárkové zboží, občerstvení a farmářské produkty a denně doprovodný program od odpoledních do večerních hodin. Přesně na tohle se mohou těšit...
20.09.2017 - 11:56
Komentáře