Reklama
reklama

V Brně začal festival jídla, nabízí speciality pod širým nebem

V Brně dnes začal druhý ročník gastronomického festivalu Špilberk Food Festival. Návštěvníci mohou ochutnat speciality přímo na nádvoří hradu Špilberk pod širým nebem, festivalová menu připravilo 15 převážně brněnských restaurací. Loňský první ročník akce navštívilo přes 3000 lidí, podle organizátorky Jitky Veselé bude letošní návštěvnost zřejmě vyšší. Festival potrvá do neděle.

"Jen na dnešek si lidé koupili kolem 1000 vstupenek, na všechny tři dny už je jich prodaných více než 2500. Návštěvnost bude vyšší než loni," řekla Veselá. Menu připravilo o tři restaurace více než loni.      Hlavním tématem bude podle organizátorů snoubení vína s chutí jídel. K dispozici proto budou odborníci, kteří doporučí k pokrmům konkrétní odrůdy českých a moravských vín. Letošní novinkou je škola vaření, během které kuchaři zájemce naučí správně připravovat steaky. K vidění bude také molekulární kuchyně nebo show Zdeňka Pohlreicha a dalších známých šéfkuchařů. Vstupné na dnešní program je 1450 korun, v sobotu a v neděli bude činit 450 korun. Cena se oproti loňsku zvýšila o 200 korun v pátek a o 50 korun v následující dny. Návštěvníky na hrad dopraví mikrobus, který bude kyvadlově jezdit mezi Špilberkem a Galerií Vaňkovka.        Program: SOBOTA 11. 5. 2013 12:30 Brixton-gastro - spoluprovozovatel restaurací Boulevard a Noem Arch Největší hovězí steak - český rekord!!! Za přítomnosti komisaře Agentury Dobrý den proběhne pokus o rekord - Největší hovězí steak na grilu. Steak o hmotnosti 7000 – 9000 g bude marinovaný v čerstvém rozmarýnu a čerstvě hrubě mletém zeleném pepři. Připraven bude na lávovém grilu na stupeň propečenosti medium rare - medium. Steak bude podáván s šalotkovo-houbovým ragú a variací domácích chlebů z vlastní pekárny. 14:00 MAKRO Cash & Carry ČR Cooking show Jitky Ulihrachové – jak zacházet s tropickým ovocem 15:00 Cooking show Zdeňka Pohlreicha 16:00 JULIUS MEINL Přemysl Neuman – Alternativní příprava kávy metodou French Press 16:30 VINAŘSTVÍ SONBERK Ing. Vladimíra Mrázová PhD. 17:00 ALTO GRANDE Společnost Alto Grande s.r.o. a Restaurace Noem Arch a Boulevard Vám představí exkluzivní kávu, která dobyla svět papežů a králů, a může nést označení Alto Grande Super Premium Coffee. Na celém světě existují pouze tři Super Premium kávy a Alto Grande je ta nejslavnější z nich. 18:00 MAKRO Cash & Carry ČR Cooking show Petra Stádníka – jak připravit živého humra i doma 20:00 DALIBOR NAVRÁTIL Cooking show Dalibora Navrátila   NEDĚLE 12. 5. 2013 11:30 sushimaster Tadayoshi Ebina (KOISHI restaurant) a Tomio Okamura Tadayoshi Ebina – porcování tuňáka Tomio Okamura představí knihu Velká japonská kuchařka 12:30 MAKRO Cash & Carry ČR Cooking show Jitky Ulihrachové – jak zacházet s tropickým ovocem 13:00 JOSIP CAREVIĆ Cooking show Josipa Careviće J. Carević je vynikající kuchař chorvatského původu, který již získal řadu mezinárodních ocenění a je členem chorvatské kuchařské reprezentace. Již 2 roky spolupracuje s brněnskými restauracemi Boulevard a Noem Arch, kde se věnuje zejména přípravě ryb a plodů moře. 14:00 Cooking show Romana Pauluse Cooking show Romana Pauluse Roman Paulus je šéfkuchař Radisson Blu Alcron a současně držitel michelinské hvězdy. 15:00 JULIUS MEINL Přemysl Neuman - příprava originální turecké kávy Ibrik 16:00 IL MERCATO Cooking show Riccarda Lucqueho Riccardo Lucque je majitelem brněnské restaurace IL Mercato a současně již zavedených pražských restaurantů Aromi a La Finestra. 17:00 Vystoupení studentů, obor GASTRONOMIE STŘEDNÍ ŠKOLA POTRAVINÁŘSKÁ, OBCHODU A SLUŽEB, CHARBULOVA, BRNO 18:00 DALIBOR NAVRÁTIL Cooking show Dalibora Navrátila  

Autor: 
redakce
Aktuálně
Pořídit si nemovitost jako další zdroj příjmu. Češi i přes stále se zvyšující ceny považují koupi bytu či domu a jeho následné pronajímání za jeden z nejvýhodnějších způsobů jak zhodnotit své vlastní...
19.09.2017 - 20:14
Vymyslet za 24 hodin inovativní řešení reálného byznysového zadání, tak aby se dalo uplatnit v praxi. A to navíc s lidmi, které jste poznali teprve před chvílí. To bude cílem ČEZ Inovačního maratonu...
19.09.2017 - 19:55
Alkohol, možná v kombinaci s drogami, hrál pravděpodobně podstatnou roli včera nad ránem v Mokré.
19.09.2017 - 07:31
Kožní problémy, tělesné bolesti a řadu dalších zdravotních neduhů, které sužují mnoho lidí, lze u nás řešit zákonnými produkty z konopí. Od prosince roku 2016 mohou obyvatelé moravské metropole Brno...
18.09.2017 - 20:03
Pokoje zalité sluncem a doširoka otevřené okenice, se kterými si pohrává lehký vánek se slanou příchutí. A šplouchání moře. Idylická představa bydlení, která ožívá především nyní, v čase...
18.09.2017 - 18:18
Řidiči si v centru Brna musí připravit pevné nervy. K mnoha uzavírkám se dnes přidala další. Jejich trpělivost prověří zákaz vjezdu do Křenové ulice.
18.09.2017 - 12:41
Komentáře