Reklama
reklama

Gabriel Brožek z Brna postoupil do finále soutěže Svačina roku

Student Střední školy potravinářské, obchodu a služeb Brno Gabriel Brožek je ve finále druhého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare. Své recepty nakonec zaslalo do korespondenčního kola 110 soutěžících z 31 škol. Odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou z nich vybrala 12 finalistů včetně brněnského studenta. Živé finále se uskuteční v úterý 2. prosince v gastronomickém studiu Chefparade v Praze. Nejlepší studenti se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč. Čestným hostem finálové poroty bude kuchařka, herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.

Soutěžící v korespondenčním kole připravovali vlastní recept podle zadání. Jejich úkolem bylo navrhnout nápaditý a chutný pokrm vhodný jako svačina do školy pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu museli použít tuňákové výrobky Rio Mare. Fotografii pokrmu zaslali s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy.

Gabriel Brožek - Tebi salát s fazolemi a tuňákem Rio Mare

Suroviny (4 porce):

200g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 200 g sterilovaných fazolí bez nálevu, 60 g řapíkatého celeru, 1 menší cibulka, 1 lžíce Tebi droždí, sůl, špetka pepře, olej, citronová šťáva LiMMi; Ozdoba a doplnění: plátky rajčat, hlávkový salát, bylinkové máslo, bageta

Postup:

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme tebi kvasnice a necháme vychladnout. Polovinu fazolí rozmixujeme se šťávou z tuňáka a dáme do misky. Doplníme cibulku s kvasnicemi, druhou polovinu fazolí a jemně nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec zamícháme kousky tuňáka Rio Mare a podáváme. Můžeme doplnit zeleninou, bylinkovou bagetkou nebo jiným pečivem.

Na vítěze čeká poukázku na nákup v hodnotě 7 000 Kč. Druhé místo je ohodnoceno poukázkou za 5 000 Kč a soutěžící na třetím místě obdrží poukázku v ceně 3 000 Kč. Navíc se jeden z 12 finalistů může těšit na speciální cenu Markéty Hrubešové v hodnotě 5 000 Kč. Školy, jejichž studenti vyhrají jednu z cen, dostanou výrobky Rio Mare ve stejných hodnotách.

Odborná porota bude v živém finále 2. prosince hodnotit celkový dojem, složení, použitelnost a chuť pokrmu. Časový limit na přípravu jídla je 20 minut. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.

Autor: 
redakce
Aktuálně
Včera krátce po půl třetí odpoledne se u stanice Olbramkostel na železničním přejezdu střetl vlak s osobním autem.
19.08.2017 - 12:45
Největší obchodní centrum severní části Brna, Nákupní centrum Královo Pole, zná svého nového majitele. Investiční skupina CPI Radovana Vítka jej získala od britského investora do realit, skupiny...
19.08.2017 - 09:10
Dvanáctiletá dívka je pohřešovaná od úterního večera, kdy byla spatřena na zastávce Kuldova v Brně-Zábrdovicích. Policisté prověřují nemocnice i všechna známá místa.
18.08.2017 - 18:16
Tři srpnové dny, během kterých se v jihomoravské metropoli pozmění režim. Centrum i okolí ožije, noční klid vezme za své a reaguje například i Ředitelství silnic a dálnic. Do města zavítá...
18.08.2017 - 08:57
V parku na Kraví hoře čekalo dnes v noci na policistu překvapení. V nastartovaném autě seděl muž v bezvědomí. Zřejmě se pokoušel o sebevraždu.
17.08.2017 - 13:47
Stavební práce, kdy dělníci dláždili nástupiště před hlavním nádražím, jsou hotové. Pracovníci DPMB teď budou intenzivněji dohlížet na to, zda na nich cestující udržují pořádek. V plánu jsou i akce...
17.08.2017 - 08:27
Komentáře