Reklama
reklama

Gabriel Brožek z Brna postoupil do finále soutěže Svačina roku

Student Střední školy potravinářské, obchodu a služeb Brno Gabriel Brožek je ve finále druhého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare. Své recepty nakonec zaslalo do korespondenčního kola 110 soutěžících z 31 škol. Odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou z nich vybrala 12 finalistů včetně brněnského studenta. Živé finále se uskuteční v úterý 2. prosince v gastronomickém studiu Chefparade v Praze. Nejlepší studenti se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč. Čestným hostem finálové poroty bude kuchařka, herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.

Soutěžící v korespondenčním kole připravovali vlastní recept podle zadání. Jejich úkolem bylo navrhnout nápaditý a chutný pokrm vhodný jako svačina do školy pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu museli použít tuňákové výrobky Rio Mare. Fotografii pokrmu zaslali s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy.

Gabriel Brožek - Tebi salát s fazolemi a tuňákem Rio Mare

Suroviny (4 porce):

200g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 200 g sterilovaných fazolí bez nálevu, 60 g řapíkatého celeru, 1 menší cibulka, 1 lžíce Tebi droždí, sůl, špetka pepře, olej, citronová šťáva LiMMi; Ozdoba a doplnění: plátky rajčat, hlávkový salát, bylinkové máslo, bageta

Postup:

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme tebi kvasnice a necháme vychladnout. Polovinu fazolí rozmixujeme se šťávou z tuňáka a dáme do misky. Doplníme cibulku s kvasnicemi, druhou polovinu fazolí a jemně nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec zamícháme kousky tuňáka Rio Mare a podáváme. Můžeme doplnit zeleninou, bylinkovou bagetkou nebo jiným pečivem.

Na vítěze čeká poukázku na nákup v hodnotě 7 000 Kč. Druhé místo je ohodnoceno poukázkou za 5 000 Kč a soutěžící na třetím místě obdrží poukázku v ceně 3 000 Kč. Navíc se jeden z 12 finalistů může těšit na speciální cenu Markéty Hrubešové v hodnotě 5 000 Kč. Školy, jejichž studenti vyhrají jednu z cen, dostanou výrobky Rio Mare ve stejných hodnotách.

Odborná porota bude v živém finále 2. prosince hodnotit celkový dojem, složení, použitelnost a chuť pokrmu. Časový limit na přípravu jídla je 20 minut. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.

Autor: 
redakce
Aktuálně
Větší část lavičky na trolejbusové zastávce zabrala dívka, které si strážníci všimli ve čtvrtek večer v Černých Polích.
17.02.2018 - 07:48
Dálnice D1 Foto: Centrum news
U kulatého stolu se dnes sešel ministr dopravy Dan Ťok s představiteli Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem. Zúčastnil se i brněnský primátor Petr Vokřál. Hlavním tématem byla...
16.02.2018 - 14:25
Ilustrační foto, policie Foto: Centrum news / Tomáš Varga
Zákazníkovi cykloprodejny v centru města ukradl zloděj kolo, které nechal stát nezamčené. Přivolaní strážníci ohlásili případ svým kolegům a za čtvrt hodiny se zloděj i s kolem našel.
16.02.2018 - 07:54
K dopravní nehodě ve východní části města vyjížděli dnes kolem půl jedné ráno brněnští strážníci.
15.02.2018 - 18:46
Stany záchranářů Foto: ZZS JMK
Olympijský park na výstavišti plný různých sportů s sebou přináší i drobná zranění. Hned první týden stihli záchranáři ošetřit téměř dvacítku pacientů.
15.02.2018 - 11:45
Ilustrační foto Foto: Centrum news
Pes, který utekl majitelce do psího výběhu, pomohl policii s odhalením osoby v pátrání. Majitelka zatoulaného psa jej našla u strážníků, kteří si ověřili totožnost ženy. Ukázalo se, že právě...
15.02.2018 - 07:48
Komentáře