Reklama
reklama

Gabriel Brožek z Brna postoupil do finále soutěže Svačina roku

Student Střední školy potravinářské, obchodu a služeb Brno Gabriel Brožek je ve finále druhého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare. Své recepty nakonec zaslalo do korespondenčního kola 110 soutěžících z 31 škol. Odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou z nich vybrala 12 finalistů včetně brněnského studenta. Živé finále se uskuteční v úterý 2. prosince v gastronomickém studiu Chefparade v Praze. Nejlepší studenti se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč. Čestným hostem finálové poroty bude kuchařka, herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.

Soutěžící v korespondenčním kole připravovali vlastní recept podle zadání. Jejich úkolem bylo navrhnout nápaditý a chutný pokrm vhodný jako svačina do školy pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu museli použít tuňákové výrobky Rio Mare. Fotografii pokrmu zaslali s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy.

Gabriel Brožek - Tebi salát s fazolemi a tuňákem Rio Mare

Suroviny (4 porce):

200g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 200 g sterilovaných fazolí bez nálevu, 60 g řapíkatého celeru, 1 menší cibulka, 1 lžíce Tebi droždí, sůl, špetka pepře, olej, citronová šťáva LiMMi; Ozdoba a doplnění: plátky rajčat, hlávkový salát, bylinkové máslo, bageta

Postup:

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme tebi kvasnice a necháme vychladnout. Polovinu fazolí rozmixujeme se šťávou z tuňáka a dáme do misky. Doplníme cibulku s kvasnicemi, druhou polovinu fazolí a jemně nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec zamícháme kousky tuňáka Rio Mare a podáváme. Můžeme doplnit zeleninou, bylinkovou bagetkou nebo jiným pečivem.

Na vítěze čeká poukázku na nákup v hodnotě 7 000 Kč. Druhé místo je ohodnoceno poukázkou za 5 000 Kč a soutěžící na třetím místě obdrží poukázku v ceně 3 000 Kč. Navíc se jeden z 12 finalistů může těšit na speciální cenu Markéty Hrubešové v hodnotě 5 000 Kč. Školy, jejichž studenti vyhrají jednu z cen, dostanou výrobky Rio Mare ve stejných hodnotách.

Odborná porota bude v živém finále 2. prosince hodnotit celkový dojem, složení, použitelnost a chuť pokrmu. Časový limit na přípravu jídla je 20 minut. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.

Autor: 
redakce
Aktuálně
Ilustrační foto Foto: Centrum news/Tomáš Varga
Větší slevy pro studenty a seniory při cestování vlakem a autobusem a pro všechny bez rozdílu věku možnost pořídit si měsíční „navazující šalinkartu“. Při efektivním užívání bude pro cestující téměř...
15.08.2018 - 09:00
Smrtelná dopravní nehoda se udála dnes ve Vranovicích. Šestaosmdesátiletý řidič osobního auta tam před polednem nedal na křižovatce přednost a srazil se s projíždějící dodávkou. Šofér osobního...
14.08.2018 - 16:09
Festival Foto: MMB
Lotyšská akordeonistka Ksenija Sidorova v doprovodu Filharmonie Brno zahájí v úterý 14. srpna na hradním nádvoří Mezinárodní hudební festival Špilberk. Do 24. srpna uslyší publikum pod širým nebem...
14.08.2018 - 06:30
Osmdesát dopravních nehod. Takové číslo evidují policisté v Jihomoravském kraji za první měsíc prázdnin v souvislosti s cyklisty. To je oproti loňskému červenci o 32 více.
13.08.2018 - 19:51
Přístaviště Bystrc až hrad Veveří. Tak vypadá trasa lodí na Brněnské přehradě, které od dnešního dne fungují v omezeném provozu. Důvodem je nízká hladina vody.
13.08.2018 - 18:08
Hrob Leoše Janáčka Foto: MMB
Dvanáctého srpna roku 1928 zemřel Leoš Janáček. Devadesátileté výročí jeho smrti si včera lidé připomněli na brněnském Ústředním hřbitově, kde je skladatel na čestném místě pohřbený.
13.08.2018 - 06:00
Komentáře