Reklama
reklama

Třetí ročník Špilberk Food Festivalu opět láká do Brna milovníky gastronomie

V červnu, konkrétně od pátku 6. do neděle 8. června, se v Brně koná již 3. ročník oblíbeného Špilberk Food Festivalu. Šéfkuchaři z restaurací z celého Jihomoravského kraje předvedou v krásných prostorách hradu Špilberk své kuchařské umění a dopřejí návštěvníkům nevšední gastronomické zážitky.

„Stejně jako v loňském roce mohou návštěvníci ochutnat kuchyni restaurací jako jsou Koishi Restaurant, IL Mercato, Noem Arch Restaurant, Boulevard Restaurant, Butcher's, Hotel Prestige, Restaurant a steakhouse Monte Bú, Ristorante Rialto či Pavillon Restaurant, ale i mnoha dalších. Oproti loňsku představíme i několik nových podniků, například Prominent Restaurant, Hotel Slavia Brno, Restaurace V dobrých časech, Castellana Bistro nebo Ristorante Piazza,“ přibližuje účast jedna z organizátorek Kateřina Bílková a dodává, že informace o všech restauracích budou zveřejněny na webových stránkách festivalu v příštích týdnech.

Během konání Špilberk Food Festivalu proběhne také gastronomická soutěž Food Cup Czech Specials. „Na Špilberk Food Festivalu se soutěže zúčastní certifikované restaurace Czech Specials Noem Arch Restaurant, Hotel Slavia Brno a Prominent Restaurant. Utkají se mezi sebou s jedním soutěžním pokrmem, jehož podmínkou je, že se bude jednat o hlavní chod, který bude obsahovat danou regionální surovinu – moravské víno. Restaurace připraví pokrm ve třech porcích pro odbornou porotu a další degustační porce pro návštěvníky“ popisuje Kateřina Bílková.

Co dalšího na návštěvníky, kromě skvělé gastronomie, čeká? Doprovodný program je opět bohatý, jsou připraveny řízené degustace vín, které povedou profesionální sommelieři a vinaři „Nabídneme návštěvníkům Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha, tajemství experimentální molekulární kuchyně odhalí během své cooking show Petr Koukolíček a vařit se bude opět i s Daliborem Navrátilem nebo Petrem Stádníkem,“ vyjmenovává Kateřina Bílková bohatý program. Návštěvníci, kteří se budou chtít naučit v kuchyni něco nového, budou mít možnost během školy vaření kulinářského studia Divoká vařečka. „Škola vaření bude probíhat přímo na pódiu. No a protože tam vybavení zůstane i během jednotlivých cooking show, diváci budou moct vařit společně třeba se Zdeňkem Pohlreichem,“ dodává Bílková. Chybět nebude ani porcování tuňáka sushimasterem Noritada Saito z Koishi Restaurantu.

„Nedílnou součástí akce, stejně jako v minulých ročnících, bude možnost ochutnat nespočet vzorků vín. Návštěvníci budou moct odzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného,“ vysvětluje vztah jídla a vína Kateřina Bílková. „Připraveno bude také pivo od našeho partnera Pivovaru Starobrno. Chybět nebude ani čaj a káva a pro návštěvníky chceme také připravit workshopy právě s kávou,“ dodává k tématu nápojů další z organizátorů Květa Látalová.

Špilberk Food Festival si získal oblibu nejen u milovníků a znalců jídla, ale také u těch, kteří chtějí poznat něco nového a ochutnat speciality z restaurací, do kterých běžně nechodí. „Jsme rádi, že si lidé od nás odnášejí nejen radost z nevšední gastronomie, ale také zážitky. Špilberk Food Festival není jen o jídle, je to i o vášni z vaření, o gastronomii jako umění,“ popisuje  Květa Látalová.

Chcete se na 3. ročník podívat? Vstupenky jsou již k dostání, v předprodeji páteční vstup za 1350 korun (z toho 750 korun konzumace) a sobota či neděle za 400 korun (z toho 250 korun konzumace). Otevírací doba festivalu bude v pátek od 13 do 22 hodin, v sobotu potom již od 11 hodin až do 21 hodin a v neděli od 11 do 19 hodin. V pátek je připravena premiérově i afterparty od 22 do 2 hodin po půlnoci.

Informace a novinky můžete sledovat na webu www.spilberkfoodfestival.cz a na FB www.facebook.com/SpilberkFoodFestival nebo na Twitter www.twitter.com/SFFBrno.

O vstupenky na Špilberk Food Festival můžete také soutěžit na stránkách www.centrumnews.cz.

 

Autor: 
redakce
Aktuálně
Pořídit si nemovitost jako další zdroj příjmu. Češi i přes stále se zvyšující ceny považují koupi bytu či domu a jeho následné pronajímání za jeden z nejvýhodnějších způsobů jak zhodnotit své vlastní...
19.09.2017 - 20:14
Vymyslet za 24 hodin inovativní řešení reálného byznysového zadání, tak aby se dalo uplatnit v praxi. A to navíc s lidmi, které jste poznali teprve před chvílí. To bude cílem ČEZ Inovačního maratonu...
19.09.2017 - 19:55
Alkohol, možná v kombinaci s drogami, hrál pravděpodobně podstatnou roli včera nad ránem v Mokré.
19.09.2017 - 07:31
Kožní problémy, tělesné bolesti a řadu dalších zdravotních neduhů, které sužují mnoho lidí, lze u nás řešit zákonnými produkty z konopí. Od prosince roku 2016 mohou obyvatelé moravské metropole Brno...
18.09.2017 - 20:03
Pokoje zalité sluncem a doširoka otevřené okenice, se kterými si pohrává lehký vánek se slanou příchutí. A šplouchání moře. Idylická představa bydlení, která ožívá především nyní, v čase...
18.09.2017 - 18:18
Řidiči si v centru Brna musí připravit pevné nervy. K mnoha uzavírkám se dnes přidala další. Jejich trpělivost prověří zákaz vjezdu do Křenové ulice.
18.09.2017 - 12:41
Komentáře